Gijn-ÇeviriVeri Gazeteciliği

Haber Odanız İçin Sosyal Medyayı Etkin Kullanmak: Dağıtım ve Kitlelerin İlgisini Çekmek İçin İpucu Rehberi

GIJN
Rossalyn Warren

Bu yazıyı okuyorsanız büyük olasılıkla izleyicilerin önemini anlıyorsunuz demektir. Muhtemelen hedef kitlenizin kim olduğunu, nerede çevrim içi olduklarını ve hangi içeriği tükettiklerini bilmenin herhangi bir kuruluşun hayatta kalması için kritik olduğunu söylememe gerek de olmayabilir.   Yazacağım detayları bilseniz bile okuyucularınız ve izleyicileriniz hakkında her zaman öğrenecek ve üzerinde düşünecek detaylar olabilir.  Bu yazı bir açıdan çevrim içi hedef kitleyi daha iyi anlamak isteyenler için bir kılavuz.

Bu yazıyı okurken en önemli çıkarım şu olabilir:  Başarılı olmada iyi  içerik oluşturmak ne kadar önemliyse, o içeriğin dolaşıma sokulması da o kadar önemli. Önemli bir haber yazabilir veya dikkat çekici yani kamuoyunu ilgilendiren bir proje üretebilirsiniz ancak arkanıza yaslanıp sitenizi ziyaret etmelerini beklemeniz gerçekçi olmayacaktır, bu zaman kaybı yaratacaktır. Yoğun İnternet ortamından sıyrılmak için okuyucularınızla uzun vadeli bir ilişki kurmaya çalışmanız gerekir, böylece adınızı hatırlar, tekrar okumak için geri gelmeye devam ederler.

Kitleniz Kim? Hangi Platformları Kullanabilirsiniz?

Bir şeyler yapmaya başlamadan önce, yaptıklarınızda kime ulaşmaya çalıştığınıza karar vermelisiniz. Yeterince hizmet alamayan bir kitleyle mi bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz? Yoksa çoğunlukla daha genç veya yaşlı insanlara mı ulaşıyorsunuz?

Kuruluşlarla iletişime geçip kime ulaşmaya çalıştıklarını sorduğumda sık sık duyduğum bir cevap var:  “ Herkese ulaşmaya çalışıyoruz! Çok sayıda okuyucu istiyoruz.”  Elbette herkes çok sayıda okuyucu ister. Ancak  gerçekçi beklentiler oluşturmak ve gerçekte içeirklerinden kimlerin yararlanacağını belirlemeleri gerekiyor.

Hedef kitleniz hakkında bu ayrıntıları belirledikten sonra, nerede, kimlerle etkileşime geçmek istediğinize karar verebilirsiniz. Çalışmalarınızın yayınlanabileceği birçok platform var. Ama hepsinde olmak mümkün değil,  mantıklı da olmaz.  Ürettikleriniz, hedef kitlenizin kim olduğu ve dünyanın neresinde faaliyet gösterdiğiniz; doğru olanları seçmede anahtar bir rol üstleniyor.

Sık karşılaştığım sorulardan biride kurumların her uygulama için hesap açma istekleri. Yeni uygulama için profil oluşturmalı mıyız? sorusunu sık alıyorum. Heyecanlanıp 50 farklı kanalda sosyal hesaplar oluşturmadan önce şunu düşünün: İnsanların kullandığı platformlar değişse de  her zaman olacaktır ancak sizin paylaştığınız içerik aynı kalacaktır. Bunun anlamı, hedef kitleniz hakkında bildikleriniz için mantıklı olmadıkça, her parlak yeni uygulamayı kovalamaya değmez. Örneğin, herkesin Snapchat’in gelecek olduğunu düşündüğü kısa bir süre vardı ve Facebook Live , yönetim kurulundaki her medya kuruluşu tarafından benimsendi, ancak her ikisinin de etkisi azaldı.

Bu tabii ki yeni platformları denememeniz anlamına gelmiyor. Ancak zamanınızı daha iyi kullanmak, halihazırda kullandığınız ve çalışmayı bildiğiniz araçları iyileştirmek daha isabetli olacaktır.  Örneğin, bir haber bülteni aboneliği tabanı oluşturmak, yeni bir Instagram hesabı oluşturmaktan çok uzun vadeli okuyucu sadakati oluşturmada daha iyi bir yöntem olabilir.

Bütün bunlar aslında ulaşmaya çalıştığınız insanların ülkenizde aslında hangi platformları kullandığını anlamanız gerektiğini söylüyor. Avustralya’daki bir medya kuruluşu için işe yarayan, Senegal’deki bir medya kuruluşu için aynı olmayacaktır. Hedef kitleniz Vietnam’daysa ve oradaki kimse Twitter’ı gerçekten kullanmıyorsa, bir Twitter hesabına ihtiyacınız yok demektir. İtalya’daki gençlere ulaşmaya çalışıyorsanız, ancak İtalya’daki genç insanlar Facebook’ta aktif değilse, Facebook’ta olmanıza gerek yok. Sınırlı kaynaklara sahip bir kuruluşsanız bu isabetli bir karar olacaktır.

Her ay, her yıl birçok yeni platform ortaya çıkıyor, önemli olan hedef kitlenizin nerede olduğunu takip edip bölgenize göre araç seçmenizdir.  Ayrıca, platformları ne tür içerik yayınlamanıza izin verdiklerine göre incelemeyin, bunun yerine, onları sundukları iletişim türüne göre ayırın. Bunu şu şekilde yapmayı öneriyorum:

1. Tek Yönlü İletişim

İnsanlara yayın yapıyorsunuz, bu büyük ölçüde tek yönlü bir konuşma olduğu anlamına gelir; cevaplar veya paylaşımlar beklemiyorsunuz. Bu platformlarda okuyucularınıza yorum veya geri bildirim aktarma seçeneği sunmaya devam etmelisiniz ve yine de izleyicilerinizle açık hissettirecek şekilde konuşmalısınız. Ancak bu platformlar anında veya görünür bir yanıt sunmuyor. Bu tür bir etkileşim sunan uygulamalardan veya yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • Telgraf: Geniş bir kitle oluşturma potansiyeli var ancak geri bildirim olmadan bunu sağlıyor.
  • WhatsApp yayını: Sınırlı ama hedefli bir erişim sunar.
  • Bültenler: İletilebilir.

2. Yorumlu Tek Yönlü Görüşme

Çalışmanızı bir platformda izleyicilerinizle paylaşıyorsunuz ancak göreceğiniz tek geri bildirim yorumlar olacaktır (yorum seçeneği açıksa). Yorumlar, gönderdiklerinizle ilgili insanların görüşlerini şekillendirmeye yardımcı olabilir, bu nedenle hemen etkileşime girmeniz veya yanıt vermeniz gerekmese de, söylenenleri izlemek ve okumak çok önemlidir. Bazı örnekler:

  • Instagram
  • Video / YouTube
  • LinkedIn

3. İki Yönlü Görüşme

Çevrim içi gönderi yayınlıyorsunuz ve anında etkileşim bekleyebilirsiniz. Bu platformlarda, karşılıklı bir sohbetin gerçekleştiği duygusu çok daha fazladır ve genellikle izleyicilerinize de daha hızlı yanıt vermeniz beklenir.

  • Twitter
  • Instagram Canlı
  • WhatsApp grupları

Resim: Shutterstock

Genel tavsiyem, kuruluşunuzun konuşmaları izleme kapasitesine sahip olup olmadığını değerlendirmektir; örneğin, bir sosyal medya editörü veya bir kitle editörü tutacak paranız var mı? Öyleyse, tek yönlü yayınlardan etkin bir Twitter hesabına sahip olmak gibi iki yönlü konuşmalara ve yorumları izleyen ve yanıtlayan bir Instagram sayfası gibi bu üç alanda da var olmak mantıklı olabilir. Ancak sınırlı kaynaklarınız ve paranız varsa, odak noktanızı daraltmak, belki de güçlü bir haber bülteni veya bir Telegram kanalı gibi tek yönlü bir konuşma platformuna odaklanmak daha mantıklı olabilir.

Her platformun farklı bir hedefi vardır ve düzgün kullanılmadığı takdirde kimsenin işine yaramaz. Örneğin, Twitter’ı amaçlanan şey için kullanmayı denemelisiniz: kitlenize cevap vermek ve konuşmalara dahil olmak. Twitter’ı tek yönlü bir konuşma olarak kullanmamalısınız çünkü bu bir RSS beslemesi değildir ve bu şekilde kullanmak kitlenizin ilgisini çekmek için pek bir şey yapmaz.

Bunu aklınızda tutarak, iki yönlü konuşma platformlarının izleyicilerinizi anlamanın tek yolu olduğunu düşünmeyin. Hedef kitlenizi tek yönlü konuşma platformlarında nasıl meşgul ettiğiniz hakkında iyi bir fikir edinebilirsiniz. Örneğin, haber bültenleri artık popüler öğeleri ve  hangi bölgelerde açıldığını göstermek için tıklama oranlarını görme seçeneği sunuyor. ( Metrikler bölümünde daha fazla detay görebilirsiniz.)

Hangi platformların kullanılacağını seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli konu da erişimdir. Örneğin, Facebook bölgenizde popülerse ancak sansürle karşılaşıyorsanız veya içerik giderek engelleniyorsa, içeriğinizi herkese açık gönderilerden kaldırıp bir haber bültenine veya Telegram kanalına odaklanmaya değer mi? diye düşünmelisiniz. Bu, sansürün orada bittiği anlamına gelmez, ancak hedef kitlenize güvenilir bir şekilde ulaşmak için yeni seçenekleri düşünmeniz size yardımcı olabilir.

Dünyanın büyük bir kısmı belli bir düzeyde sansürle karşı karşıya olduğundan, VPN’ler (kullanıcı kimliğini ve gezinme faaliyetlerini izlenmekten koruyabilen sanal özel ağlar) ve daha yeni ağlar gibi ekstra önlemler gerekebilir. Alternatif olarak, sert bir sansürle karşı karşıya kalırsanız, kuruluşunuz çalışmaları isimsiz olarak yayınlamak isteyebilir; böyle bir durum varsa ülkeniz için hangi platformun ideal olduğunu ya da en mantıklı olduğunu düşünmelisiniz.  

Erişim söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken bir başka alan da karşılanabilirliktir. Örneğin, düşük gelirli topluluklara ulaşmaya çalışıyorsanız ve hızlı geniş banda erişimleri yoksa, yüklenmesi ve arabelleğe alınması uzun süren videolarla bir YouTube kanalı kurmak yerine, belki bir metin mesajı çözüm olabilir. daha erişilebilir olduğu için daha uygun olacaktır . Ödeme kısıtlamalarıyla erişimi sınırlayan uygulamaları ve platformları düşünün. Örneğin, ödeme duvarları, satın alınma kısıtlamaları söz konusu olduğunda yeni alternatifler düşünmelisiniz. 

Aşağıda, kuruluşların kullandığı en yaygın kullanılan sosyal platformların ve dağıtım yöntemlerinin yanı sıra bunların kullanımları ve bunları nerede bulabilecekleri hakkındaki makalelerin bağlantıları yer almakta. $ sembolü olanlar ücretki ancak aksi belirtilmedikçe bunların kullanımı ücretsizdir.

Platform Not / İpuçları
WhatsApp – yayın / gruplar / iş ($)
WhatsApp Yayını: Nasıl Yapılır Kılavuzu

Haber Kuruluşunuzun WhatsApp’ta Kurulmasını Sağlama

Haber Toplama için WhatsApp’ı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Markalar WhatsApp for Business’ı Nasıl Kullanıyor?

Popülerlikten Gizliliğe: WhatsApp Business Kullanmanın Artıları ve Eksileri

Twitter

Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için Twitter: Kapsamlı Bir Kılavuz

Yeni Başlayanlar İçin 26 Twitter Önerisi Daha Yakında Öğrenmenizi Sağlayacak

Twitter Pazarlama: İşletmeler için Eksiksiz Kılavuz

Markaların Tweet ileti dizilerini kullanabilmesinin 5 Yaratıcı Yolu

Haber Kuruluşlarının Hedef Kitleleriyle Etkileşim Kurmanın En İyi Yolları

Twitter’da Neler Göndereceğinizle İlgili 17 İlgi Çekici Fikir

Facebook – Sayfa / Grup / Canlı

Facebook Canlı Videoları Nasıl Oluşturulur

Facebook Grup Pazarlaması Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yerel Haber Yayıncıları, Okuyucularla Bağlantı Kurmak İçin Facebook Gruplarını Nasıl Kullanıyor?

Facebook Grupları İçin Eksiksiz Kılavuz: Bir Grup Nasıl Oluşturulur, Topluluk Oluşturulur ve Organik Erişiminizi Artırır

Daha Az Yayınlayın, En İyi Gönderileri Artırın ve Daha Fazlası: Facebook Sayfası Etkileşiminizi Artırmanın 14 Yolu

Facebook Katılımını Artırmanın 10 Yolu

Telgraf

Telgraf: Nedir ve Nasıl Kullanılır

Bloomberg News Telegram’ı nasıl kullanıyor?

İş İçin Telgraf Nasıl Kullanılır – Promosyon İçin Tüm Püf Noktaları

Telegram’a Başlamak İçin Haber Medyasının Bilmesi Gerekenler

Mailchimp Mailchimp A / B Test Kılavuzu: Nasıl Yapılır ve Ne Test Edilir

Başlangıç ​​Kılavuzu: Mailchimp Nasıl Kullanılır (E-posta Listenizi Oluşturun)

Mailchimp’te Mükemmel E-posta Bülteni Nasıl Oluşturulur

Instagram – Hikayeler / Canlı İşletmeler için Instagram Hikayeleri için Nihai Kılavuz

Takipçilerinizi Büyütmek ve İlgisini Çekmek İçin Instagram Live Nasıl Kullanılır

BBC News Instagram’da Nasıl Daha Etkileşimli Bir Kitle Oluşturdu?

Youtube Daha Fazla Görüntü için YouTube Kanalınızı Tanıtmanın 16 Yolu

YouTube’da Nasıl Daha Fazla Görüntülenir: Gerçekten İşe Yarayan 12 Taktik

Küresel Kitlelere Ulaşmak İçin Bir Strateji Seçin

YouTube’da Daha Fazla Görüntülenmenin 18 Yolu

Metin mesajlaşma Yeni Makale, Metin Mesajı Formunda ‘Önce Gerçek’ Haber Özeti Sunuyor

Outlier Media, Yerel Sakinlere Toplu Mesaj Göndererek, Düşük Gelirli Haber Tüketicilerini Faydalı, Kişiselleştirilmiş Verilere Bağlıyor

TikTok TikTok ile tanışın: Washington Post, NBC News ve The Dallas Morning News, Anın Platformunu Nasıl Kullanıyor?

Yahoo News 1 Yılda TikTok’ta 1 Milyon Takipçiye Nasıl Ulaştı?

 

İçeriğinizi Sunmanın Çok Fazla Farklı Yolu Var

Kuruluşunuz için hangi platformların en iyi çalıştığına gelince, kesin doğru veya yanlış cevaplar yoktur. Bu tamamen dünyanın neresinde olduğunuza bağlı, sahip olduğunuz personel kapasitesine ve hedef kitleniz hakkında bildiklerinize bağlıdır. Sadece şunu unutmayınız:  Neyin zaman ayırmaya değer olduğunu ve neyin olmadığını stratejik olarak düşünün.

Hedef kitlenizin kim olduğuna ve dünyanın sizin bölgenizde olanlara ulaşmak için hangi platformların en iyi çalışacağına dair bir fikriniz olduğunu varsayalım. Şimdi, çalışmanızı nasıl ileteceğinizi düşündüğümüz bölüm geliyor.

Her platform farklı bir şey sunar ve her site belirli bir format için iyi bilinirken, birçoğunun farklı özellikleri vardır. Örneğin, Instagram görsel içerik için en iyisidir ancak ses klipleri için de harika olabilir. Twitter’da sadece başlığı ve bir bağlantıyı tweetlemenize gerek yok; Örneğin, bir hikaye dizisine 10 tweet atarak hikaye anlatımı için kullanabilirsiniz. Telegram, günlük güncellemeleri yayınlamak için harikadır, ancak aynı zamanda videoları yerleştirmek için de iyidir.

Sizi işinizi nasıl dolaşıma sokacağınıza yönelik yaratıcı düşünmeye teşvik etsem de eğer büyük bir araştırmanız varsa bunu aniden bir TikTok gönderisine atmanız gerektiği anlamına gelmiyor bu esasen. Ancak her iş için bunun çevrim içi olarak iletilebileceği birçok farklı yol hakkında düşünmeniz gerekir. İnsanlara sitenizdeki uzun makaleleri okumaları için seçenekler sunun, ancak aynı zamanda bu makaleden önemli bilgileri nasıl çekip yeni okuyuculara ulaşmak için daha fazla yayabileceğinizi düşünün.

Örnek özet:

Metin: İçeriğinizin uzunluğunu nasıl düzenleyeceğiniz, netlik katacağınız ve üslup ve “sesini” nasıl şekillendireceğiniz size bağlıdır.
Ses: Ses yalnızca podcast’ler anlamına gelmez. Web seminerlerinden ses klipleri çekebilir ve Twitter’a yükleyebilirsiniz; ses kliplerini metinle üst üste bindirebilir ve Facebook’ta sesli grafik videolara dönüştürebilirsiniz.
Resim: Fotoğrafları, grafik tasarımı, grafikleri, illüstrasyonları düşünün. Hedef kitlenizde görsel yayınlara daha iyi yanıt veren insanlar olabilir.
Video: Mini belgeler; kısa biçimli video açıklayıcılar.

Çalışmanızı nasıl paylaşacağınız konusunda ilham ararken, sadece diğer medya gruplarına bakmayın. Hayır kurumlarından özel şirketlere kadar tüm sektörlerde bilgilerin, hikayelerin ve haberlerin yaratıcı yollarla nasıl etkili bir şekilde paylaşılacağına dair çok fazla ilham alabileceğiniz kurumlar var.

Çalışmanızın Etkisini Ölçmek için Metrikler Nasıl Kullanılır?

Resim: Shutterstock

Analitiği ölçmek, hedef kitlenizi daha iyi anlamanın yararlı ve önemli bir yoludur. Ancak eğer bir hedef belirlemediyseniz, bu pek bir şey ifade etmiyor. Bu nedenle, çalışmanızı görüntüleyen, beğenen veya yorum yapan kişilerin sayısını ölçmek için araçları kullanmadan önce, kuruluşunuz için başarının neye benzediğine karar vermeniz gerekiyor. Örneğin, daha küçük bir kuruluşsanız, amacınız ayda x sayıda web sitesi ziyaretine ulaşmak mı yoksa 3.000 yeni haber bülteni abonesi kazanmak mı? Daha büyük bir şirketseniz, sitenizde tekrar eden okuyucular mı istiyorsunuz yoksa bir hedef takipçi sayısı belirlemek daha mı iyi? İki şirket aynı başarı fikrine sahip olmayacak, bu yüzden sizin için neye benzediğini düşünmeye değer.

Trafikle ilgili bir not: Web sitesi analizi söz konusu olduğunda, hedef kitleniz hakkında biraz daha fazla bilgi edinmenin başka yolları da vardır. Örneğin, okuyucuların bir sayfada ne kadar zaman geçirdiğini görebilirsiniz, bu da içeriğin okuyucu tarafından derinlemesine ilgilenip ilgilenmediğini (veya olmadığını) önerebilir. Ve sitenize yüksek trafik çekmek harika olabilirken, mutlaka bir etkiye veya ilgili bir kitleye eşit değildir. Okuyucularla bir ilişki kurmak için daha yapılacak çok şey var, böylece geri gelmeye devam edecekler ve böylece kuruluşunuzun adı güvenilir, başvurulacak bir kaynak olarak akıllarında yer edinebilir. (Daha derinlemesine incelemek üzere önemli metrikler hakkında daha fazla bilgi için Metriklerin Ötesinde: Önemli Metrikler için Yeni Başlayanlar Kılavuzu’na bakın. )

Ölçüm araçlarının şirket içinde oluşturulmasına izin veren araçlara ve fonlara sahipseniz, bu harika! Ancak bu masraflı olur ve eğer bütçe yoksa, size yardımcı olacak bir sürü başka araç var. Birçoğu ücretsizdir ve çoğu kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için indirim sağlarken, diğerlerinin sınırlı hizmetlere sahip ücretsiz sürümleri de var. İşte birkaç seçenek:

AraçNe Yapar / NotMaliyet?
BufferBuffer, bir kullanıcının Twitter, Facebook, Instagram, Instagram Hikayeleri, Pinterest ve LinkedIn’e gönderileri planlamasının yanı sıra sonuçlarını analiz etmesini ve bunlarla etkileşim kurmasını sağlayarak sosyal ağlardaki hesapları yönetmek için kullanılabilen bir araçtır. topluluk.Evet, ancak kâr amacı gütmeyen kuruluşlara indirim sunuyorlar
LaterInstagram ve sosyal medya gönderilerinizin sonuçlarını planlamanıza, programlamanıza, yayınlamanıza ve ölçmenize olanak tanıyan bir araç.Evet
Sprout SocialSprout Social, bir sosyal medya yönetimi ve optimizasyon platformudur. Size sosyal medya yayıncılığı, analizler ve tüm sosyal profillerinizde katılım için tek bir merkez sağlar.Evet
MailchimpMailchimp, performansınızı analiz etmek, hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve pazarlamanızı geliştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar sunar ve hangisinin daha iyi performans gösterdiğini belirlemek için bir web sayfasının veya uygulamanın iki sürümünü birbiriyle karşılaştırmanıza olanak tanıyan A / B testi içerir .Evet, ancak bazı ücretsiz hizmetler
Twitter analiziTwitter, kendi analiz hizmetlerini sunar, ancak yalnızca bir aylık süre için.Hayır
Facebook analiziFacebook, bir sayfayı çalıştırdığınızda kendi ücretsiz analiz araçlarını sunar.Hayır
Google AnalyticsGoogle Analytics çok çeşitli bilgiler sunar ( Yeni Başlayanlar için Google Analytics’i deneyin ).Hayır
ChartbeatChartbeat, izleyici katılımını iyileştirmek, editoryal kararları bilgilendirmek ve okuyucu sayısını artırmak için içgörüler sunan başka bir gerçek zamanlı analiz aracıdır.Evet
BuzzSumoBuzzSumo, herhangi bir kullanıcının konuya göre veya herhangi bir web sitesinde hangi içeriğin popüler olduğunu bulmasını sağlayan çevrimiçi bir araçtır.Evet, ancak bazı ücretsiz hizmetler

Tweetlerin erişimini hesaplamaktan okuyucularınızın dünyanın neresinden geldiğini görmeye kadar, bu araçların tümü yalnızca kendi sitenizin ölçümlerini ölçmek için çeşitli yollar sunar, aynı zamanda sosyal medya platformlarında hangi içeriğin popüler olduğunu da ortaya çıkarabilirler.

Yine de, bu araçlar sayıları sayabilirken, bunları anlamak ve kuruluşunuzun daha geniş hedeflerine nasıl uyduklarını derinlemesine düşünmek büyük ölçüde size bağlıdır. Örneğin, x ülkeden çok sayıda insanın x konuyla ilgili hikayeleri ziyaret ettiğini fark ederseniz, bu alana ilginin arttığını gösterebilir ve kuruluşunuzun içerik yönüne rehberlik edebilir. Veya ulaşmaya çalıştığınız belirli, küçük bir hedef kitleniz varsa, 1000 e-posta abonesine ulaşmanıza yardımcı olacak araçları kullanmaya odaklanmak büyük bir başarıdır.

Rolünüze bağlı olarak, sosyal platformlardaki en son değişiklikleri tartışan Facebook gruplarına katılmak da faydalı olabilir. Örneğin, Sosyal Medya Grubu kullanışlıdır.

Hatırlanması Gereken Son Şeyler

Son 3 önerim:

-Yayınladıktan sonra bir sosyal medya editörüne yaklaşıp şöyle demeyin: “Bu güçlü bir içerik, bu konuya daha fazla göz atabilir miyiz?” Bu bir işse ve olabildiğince çok okuyucuya ulaşmak istiyorsanız, sosyal ekibinizle veya izleyici ekibinizle yayınlanmadan önce konuşmaya başlamalısınız, tanıtım ve sosyal yardımları sonradan düşünmemeniz gerekir. Sosyal ekip ve izleyici ekibi, okur kitlesini bir hevesle sihirli bir şekilde yükseltemeyecek; promosyonları artırmanın ve platformlar arasında paylaşmanın yolları hakkında stratejik düşünmek için zamana ihtiyaç var.

-Bunu aklınızda tutarak, bir sosyal veya izleyici ekibine bir şeyi viral hale getirip getiremeyeceklerini sormayın. “Viral olmanın” özü, tahmin edilemez olmasıdır; zorlayabileceğiniz bir şey değil. Elbette, viral içeriğin onu daha paylaşılabilir ve ilgi çekici kılan özellikleri vardır. Ancak viralliğin haritalandırabileceğiniz bir şey olmasını beklemeyin.

-Son olarak, başlıklar, küçük resimler ve bir makalenin paylaşım metni önemlidir. Twitter yayınınızda 100 farklı içerik parçasında geziniyorsanız, öne çıkan nedir? Görsel olarak çekici olan nedir? Karakter sınırlaması nedeniyle hangi başlık kesilmez? Bununla ilgili söylenebilecek daha çok şey var, ama kısaca: İşinizin insanların önünden geçip gitmesini nasıl durduracaksınız? Yani nasıl okumalarını sağlayacaksınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*