Veri Görselleştime

Verileri Görselleştirmek

Gijn

Analizinizi yaptıktan sonra sonuçlarınızı paylaşmak için grafik ya da harita hazırlamak isteyebilirsiniz.  Analiz ettiğiniz içeriğin aktarılmasını ilgi çekici kılmak için Gijn bazı veri görselleştirme kaynakları hazırladı.

Flowing Data, verilerinizi görselleştirmenize yardımcı olacak çok sayıda eğitim sağlayan site. Kartogramları, çubuk, çizgi grafikleri, haritaları,  alüvyon diyagramlarını ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Chartable veri görselleştirme aracı Datawrapper tarafından geliştirildi. Dünya genelinde yapılmış veri görselleştirme örneklerini içeriyor ve Lisa Charlotte Rost tarafından  veri görselleştirme için renk seçimi rehberi de yer alıyor.  Dünya genelindeki çalışmalara yönelik örnekler ve Lisa Charlotte Rost’un Veri Görselleştirmede Renkler için Dost Rehberiniz gibi bilgileri içeren rehber var.  2022’de Rost, aynı zamanda kurumsal bir renk paleti oluşturmanıza yardımcı olacak veri görselleştirme stil kılavuzlarındaki renklere ilişkin bu ayrıntılı kılavuzu da yayınladı.

Chartmaker Rehberi  yaygın  görselleştirme teknikleri ve  örnekleri içeriyor.  Özellikle hangi tip veri ile hangi görselleştirme aracı seçilmelidir, neden seçilmelidir detaylarını da içeren rehber.

Data Viz Done Right  dünya geneli iyi veri görselleştirme örneklerine yer verilen düzenli olarak güncellenen bir blog.

Veri Görselleştirme Kataloğu  Türkçe çevirisi de olan sitede görselleştirme tipleri, görselleştirme fonksiyonları hakkında örnekler, alternatif araçlarla yer alıyor. Chartmaker Rehberi kadar detaylı değil.

Veri Görselleştirme: Pratik Bir Giriş (2018) Sosyolog Kieran Healy tarafından hazırlanan kitap R ile kaliteli veri görselleştirme prensiplerine yer veriliyor ve örnekler yer alıyor.  Kitap Amazon’da satılıyor ancak tamamlanmamış bir bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Claus O. Wilke tarafından yazılan Veri Görselleştirmenin Temelleri (2019), R’deki veri görselleştirmenin temellerini ele alıyor ve yanıltıcı grafiklere yol açabilecek yaygın tuzaklara özellikle dikkat ediyor. Wilke, Austin’deki Texas Üniversitesi’nde bölüm başkanı. Kitap satın alınabilir ve ayrıca çevrim içi olarak ücretsiz erişebilirsiniz.

Scott Murray tarafından yazılan Web için Etkileşimli Veri Görselleştirme, 2. Baskı (2017), D3 görselleştirme kitaplığını kullanarak grafikler ve haritalar oluşturmak için kapsamlı erişilebilir bir kılavuz Murray, San Francisco Üniversitesi’nde çalıştı ve  şu anda O’Reilly Media için çalışmakta.

Peter Aldhous, a US-based science reporter for Buzzfeed News, has a website with tipsheets and course syllabi (along with public GitHub repositories) covering data visualization, R basics, geocoding, and network analysis.

Buzzfeed News’in bilim muhabiri Peter Aldhous’un blog adresi veri görselleştirmeyi, R temellerini, coğrafi kodlamayı ve ağ analizini kapsayan içeriklerin olduğu ve ders müfredatı da sunan bir site.

PolicyViz   ekonomist Jonathan Schwabish tarafından yönetilen bir platform.  Excel ve R ile nasıl veri görselleştirme yapma teknikleri hakkında sektörel eğitimler sunuyor. Ücretli eğitimler de sunuluyor.

Alberto Cairo’nun The Truthful Art (2019) adlı kitabı, gazeteciler için veri görselleştirme konusunda hem teorik ilkeler hem de pratik tavsiyeler içeriyor. Veri görselleştirmelerinin nasıl değerlendirileceğine dair ipuçlarını kapsıyor. Cairo, Miami Üniversitesi’nde çalışıyor .

VisualizingData.com , örnekler ve ipuçları içeren bir blog, araçlar ve nasıl yapılır kılavuzları içeren bir kaynak listesi ve çevrim içi eğitimlerin yanı sıra Manchester ve Londra’daki yüz yüze oturumlara da yer veriliyor. Çevrim içi materyallerin çoğu ücretsiz; eğitimler seans başına yaklaşık 400-1300 $ ‘dır.

Amerikalı istatistikçi Edward Tufte’un Niceliksel Bilginin Görsel Gösterimi (2001), veri görselleştirme teorisini, iyi grafik ve harita örnekleri ve yanıltıcı görselleştirmelerden kaçınmaya yönelik kitabıdır. New York Times’ın bir zamanlar “verilerin Da Vinci’si” olarak tanımladığı Tufte, 380 ABD doları karşılığında bir günlük eğitimler de sunuyor.

Hangi Grafiği Kullanmalıyım ve Neden? (2016) Bu, Peter Aldhous’un belirli bir veri seti için uygun grafiği ve renk şemasını seçmeye yönelik pratik bir rehber.

Visualize This: The FlowingData Guide to Design, Visualization, and Statistics (2011) by Nathan Yau provides practical step-by-step guides on creating data visualizations in a variety of programs and languages, including R, JavaScript, and PHP. Yau, who earned his PhD in statistics from UCLA, founded FlowingData (a subscription-based tutorial website), and also wrote Data Points: Visualization that Means Something (2013).

Bunu Görselleştirin: FlowingData, Görselleştirme ve İstatistik Rehberi (2011) Nathan Yau tarafından hazırlanan zengin bir kaynak. R, JavaScript ve PHP dahil olmak üzere çeşitli program ve dillerde veri görselleştirmeleri oluşturmaya yönelik pratik adım adım kılavuzlar sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*