Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıE-devletPDF

Açık Veri Açığı

Akıllı şehir paradigması, politika yapıcıların ve vatandaşların yararına açık verilerin kullanımı ve üretiminin büyük bir kısmının temelini oluşturuyor. Araştırmacılar Walker, Johanna Catherine;  Thuermer, Gefion;  Simperl, Elena; Carr, Les tarafından yazılan makale,  bunun mevcut kent-kır ayrımını daha da güçlendirdiğini öne sürüyor.

Yerel açık verilerin mevcudiyetini ve kullanımını iki parametre ile birlikte araştırıyorlar: kırsal nüfus ve kırsal ekonominin kilit bölümleri dikkate alınıyor. Ulusal / yerel ekonomilerin temel istatistikleri ile yerel açık veriler arasındaki ilişki araştırılıyor.

Daha fazla kırsal nüfusa sahip ülkelerin Açık Veri Olgunluk yolculuğunda kırsal alanlarda açık verilerin kurumsallaşmasının hâlâ eksik olduğu anlaşılıyor;  akıllı şehir paradigmasının basitçe kırsal ortama aktarılamayacağı sonucuna varılıyor.

Bunun yerine, kırsal alanların spesifik veri ihtiyaçlarını destekleme olasılığı en yüksek olan ‘akıllı bölge’ paradigmasının benimsenmesini öneriyorlar. Makelenin devamını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*