Veri Gazeteciliği

AVVG Veri Kampı Başladı

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği’nin İngiltere Büyükelçiliği’nin İkili İşbirliği Programı kapsamında finanse edilen “Çevrimiçi Veri Okur Yazarlığı” eğitimlerinin son basamağı olan Veri Kampı 22 Eylül’de Antalya’da başladı.

Çevrimiçi ders sonucunda 16 kişinin katılmaya hak kazandığı veri kampının İlk günü, katılımcılarının çevrimiçi eğitim tecrübelerini ve kampa yönelik beklentilerini paylaşmaları ile başladı. Online eğitimin Türkiye’de veri okuryazarlığı konusunda bir ilk olduğunu belirten katılımcılar, modüllere dair izlenimlerinden bahsetti.

2016-09-10_17-09-56

Dernek yönetim kurulu üyesi Tuğçe Yılmaz, ilk gün kamp programını tanıttı.

Sonrasında eğitmenlerimizden Bilge Narin öncelikle kendinden bahsetti. 3 günlük kamp boyunca HTML ve CSS  dili üzerine sunum yapacağını ve  destekleyici pratikler olacağını belirtti.

Dernek yönetim kurulu üyesi ve  yardımcı eğitmen Sadettin Demirel “Google E-tablolar kullanımı” üzerine sunum yaptı. Google Dökümanlar üzerinden dosyayı paylaşıma açma, E-tablolarla veri kazıma ve temel hesaplarda bulunma gibi özelliklerden bahsetti.

Veri Kampının ilk günü katılımcıların sonraki günlerde kullanacağı Atom.io, Tableau Public, Tabula gibi araçların bilgisayarlara yüklendi ve katılımcıların Github, Slack gibi platformlara üye olmaları sağlandı.

linux-downloads app-200x200


1.gün programı için tıklayınız:

http://www.avvg.org.tr/yazilar/86-igun%7C-avvg-veri-kampi-programi-.html

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*