Açık DevletAçık VeriAçık Veri GünüAraçCrowdsourcingDataData JournalismData Journalism Awards 2015Eğitim

AVVG’nin Çevrim içi Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı Eğitimi Tamamlandı

Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı Eğitim projesi (Training Open Data and Data Literacy Project)’nin çevrim içi  bölümü 10 Eylül Cumartes günü son buldu. Açık Veri ve Veri Gazetiliği Derneği (AVVGD) tarafından Haziran’da hazırlıklarına başlanan proje 10 Temmuz- 10 Ağustos/ 10 Ağustos-10 Eylül tarihleri olmak üzere iki bölüm şeklinde gerçekleştirildi.

Açık Veri, Veri Gazeteciliği  ve Veri Okuryazarlığı alanında Türkiye’de geliştirilmiş olan ilk çevrim içi eğitim özelliği taşıyan programdan 400 kişi yararlandı. 26 kişi e-sertifika almayı hak kazanırken, 15 katılımcı veri güdümlü proje üreterek Antalya’da 22-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampa ve ı.Ulusal Açık Veri Konferansı’na katılmaya hak kazandı.
5 modül, 35 e-ders, 22 video

5 modül, 35 e-ders, 22 video, okuma, test ve forumdan oluşan Açık Veri ve Veri Okuryazarlığı eğitimi  10 hafta sürdü. E-dersler sırasında da  10 hafta boyunca AVVG ekibi tarafından düzenli canlı destek hizmeti verilerek , katılımcılara takıldıkları konularda destek sağlandı.

 

E-Dersler 1 Ekim’de Herkese Açılacak

1 Ekim’de  erişimin sürekli açık olacağı e-eğitim modülleri, “Temel Veri Kavramları, Veri Gazetecisi Gibi Düşünmek, Veri Analizi ve Yorumlama, Veri Görselleştirme ve  Veri ile Hikaye Anlatma” bölümlerinden oluşmakta.

E-derslerin çıktıları ise şöyleydi:

  • Veri Nedir, Veri Türleri Neden Önemlidir, Veri Kaynakları Hangileridir, Araştırma Teknikleri ve Araçları Nelerdir
  • Veri Gazeteciliği Nedir, En İyi Uygulamalar Nelerdir, Veri Gazeteciliği Çalışmalarına Nasıl Başlanır
  • Açık Veri Nedir, Açık Veri Endeksi’nde Türkiye’nin Konumu Nedir
  • Veri Nasıl Analiz Edilir, Araçlar Nelerdir, Nasıl Filtrelenir, Temizlenir ve Kullanılır. İyi /Kötü Veri Ne Demektir
  • Açık Kaynak Araçlarla Veri Nasıl Etkin Şekilde Görselleştirilir
  • Veri ile Nasıl Hikaye Anlatılır

E-eğitimler boyunca katılımcılar takip edildi

AVVG eğitimleri kapsamında geliştirilen e-ders altyapısı ile dersleri alan tüm katılımcılar  canlı olarak takip edilebildi. E-ders altyapısı ile katılımcıların istatistikleri, başarılı oldukları test sonuçları, hangi katılımcının kaç doğru ve kaç yanlış yaptığı ile ilgili veritabanı oluşturuldu.

 

Eğitimin Başarı Raporu ve Katılımcı Geri Bildirimi Kamp ve Konferans Sonrası Paylaşılacak

Kamp ve konferans sonrasında kapsamlı geri bildirim analizleri ve eğitimlerin başarı oranları paylaşılarak, geliştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*