Veri Gazeteciliği

12. Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansına Katılmak İçin Burslar (Çevrimiçi)

Gijn

1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 2021 Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı ilk kez çevrim içi olacak. Konferans, alanında en iyi gazeteciler tarafından en son araştırma teknikleri, veri analizleri, çevrim içi araştırmalarını, sınır ötesi iş birliği yönetmerini ve fazlası hakkında pratik paneller ve atölye çalışmalarını kapsıyor. 2001’den beri 8.000’den fazla muhabiri eğittik, manşetlere konu olan iş birliklerine ilham olduk ve araştırmacı gazeteciliği dünya çapında yaygınlaştırdık.

Bu yılki çevrim içi konferans (#GIJC21), bölgelere özgü programlar, çok dilli çeviriler ve çok sayıda ağ oluşturma fırsatını yaratan küresel bir program içeriyor. 5 günlük programın giriş bileti 100 ABD doları ancak bunu karşılayamıyorsanız, GIJN gelişmekte olan ve geçiş yapan ülkelerdeki gazetecilere burslar sunuyor. Burs programlarına çok yoğun başvurular olmakta bu nedenle GIJC21’in sunduğu eğitimlerden büyük ölçüde yararlanacağınıza bizi ikna etmeniz gerekiyor. GIJN, kazananları Eylül 2021’in sonuna kadar e-posta yoluyla bilgilendirecektir.

Kimler Başvurabilir

*Gelişmekte olan veya geçiş yapan ülkelerde tam zamanlı basılı, çevrim içi, televizyon, video, radyo ve multimedya gazetecilerine açıktır. Ana kariyeri gazetecilik olan yarı zamanlı muhabirler de başvurabilirler. Uygun ülkelerin tam listesi için lütfen bu bağlantıya göz atınız.
*Araştırmacı gazetecilik veya veri gazeteciliği deneyimi olması bir artıdır.
*Panel tartışmalarını ve atölye konuşmalarını anlama becerisine sahip bir İngilizce bilgisine sahip olmak.

ÖZEL KATEGORİ: Çevre ve Organize Suçlar


GIJN, gazetecilere çevre ve organize suçlarla ilgili haber yapma becerilerini artırmaları için özel burslar sunuyor. Bu bölümü burs formunda seçebilirsiniz. Bu burslar, Global Initiative Against Transnational Organized Crime tarafından desteklenmektedir.

Üyeler, GIJC21’in tamamı boyunca ücretsiz giriş ve etkinlik bittikten sonra talep üzerine konferans videolarını izleme erişimi elde edecek.

Son Başvuru Tarihi: 17 Ağustos 2021

Başvurmak için tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*