GenelKaynakKitle Kaynak

2021 İçin Planlama: Kuruluşunuzu Yıl Boyunca Yönlendirme Stratejileri

Gijn
Rowan Philp

COVID-19 salgını ikinci yılına girerken, dünyanın dört bir yanındaki gazeteciler ekranlarından ne zaman uzaklaşıp sahaya geri dönebileceklerini merak ediyor. Ne zaman tekrar seyahat edebilecekler?  Küresel aşı uygulamaları ne zaman etkili olacak? Kâr amacı gütmeyen haber odaları dünyanın her yerindeki bağışçılara nasıl yaklaşmalı?

Bu sorular 21 Ocak’ta GIJN üyesi kuruluşlar için düzenlenen bir çalıştayda tartışılan acil sorulardı. Sanal toplantıya, 21 ülkeden, halk sağlığı, etkinlik planlama ve belirsizlikle dolu bir yıl için en iyi şekilde nasıl plan yapılacağı konusunda bağış toplama uzmanlarını dinleyen 35 kar amacı gütmeyen haber liderleri katıldı.

Panelde Londra’daki Fleet Street Clinic’in kurucu ortağı Dr. Richard Dawood; Online News Association (ONA) toplantı yöneticisi Adam Martin; ve bağış toplama danışmanı, Gallagher Group’un kurucusu Bridget Gallagher vardı.

Üç konuşmacının verdiği iyi haber şu ki, bu zorlukların çoğunu planlamanın anahtarı, gazetecilerin bolca sahip olduğu becerileri içeriyor: harika hikaye anlatımı ve ilişki kurma, veri toplama ve analiz ve azimli olmak.

Atölye çalışmasını yöneten GIJN’in yönetici direktörü David E. Kaplan, “Bu bizim en zor zamanımız, ama aynı zamanda en iyi zamanımız,” dedi. “Kâr amacı gütmeyen medya inanılmaz işler yapıyor – sebat ediyor ve 10 yıl önce var olmayan bir gazetecilik modeli oluşturuyorsunuz ve bunu dünyanın en zor yerlerinden bazılarında yapıyorsunuz.”

Çalıştay katılımcıları, yüz yüze uluslararası konferansların 2021 yılında pek olası olmadığını duydu.

“Gezginlerin Sağlığı: Yurtdışında Nasıl Sağlıklı Kalınır” kitabının yazarı Dawood, uluslararası medya kuruluşları, müzisyenler ve endüstri liderleri için tıbbi riskler ve kriz yönetimi konusunda danışmanlık yapan bir seyahat tıbbı uzmanı.

“Çok uzun bir süre seyahat kısıtlamaları olacak, ancak umarız bununla yaşayabileceğimiz kısıtlamalar olacak.” – Dr. Richard Dawood, Fleet Street Kliniği

Herhangi bir uluslararası seyahatteki mevcut kısıtlamaların en azından 2021’in sonlarına kadar yürürlükte kalmasını ve koronavirüsle ilgili bazı kısıtlamaların muhtemelen yıllarca devam edeceğini tahmin ediyor. Bağışıklığı olanları olmayanlardan ayıran bir seyahat belgesi olan “aşı pasaportu” uluslararası seyahatler için ortak bir gereklilik haline gelebilir.

Afrika’nın bazı bölgelerine seyahat için sarıhumma sertifikaları ve seyahat için menenjit aşı sertifikaları için mevcut gerekliliklere dikkat çekerek, “Çok uzun bir süre seyahat kısıtlamaları olacak, ancak umarız bunlarla yaşayabileceğimiz kısıtlamalar olacak” dedi.

Bu arada, Pulitzer Ödüllü muhabir David Cay Johnston – web seminerinin bir katılımcısı – bazı havayollarının sık uçan müşterilerine Ağustos veya Eylül 2022’ye kadar sınırlı uluslararası seyahat planlamalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Dr. Dawood’dan Seyahat İpuçları

  • “Gözcü ülkelerden” gelen verileri izleyin. Aşıların gerçek dünyadaki etkinliğine ilişkin ilk ipuçları – dağıtım, vaka sayıları ve bulaşma oranları gibi – küçük nüfusa, erken dağıtım kampanyalarına ve oldukça gelişmiş sağlık sistemlerine sahip İsrail gibi ülkelerden gelebilir. “Şu gibi ipuçları alabiliriz: [aşı kapsamı] yayılmayı nasıl etkiler?” Dawood açıklıyor. “Erken aşı kapsamına rağmen İsrail yüksek düzeyde bulaşmaya devam ediyor. Örneğin tek bir aşı dozunun veya iki dozun etkinliği açısından faydasının ne olduğunu çok hızlı bir şekilde göreceğiz. “
  • Daha az savunmasız nüfus gruplarında aşılamaya başlayan ülkelerle ilgili verileri izleyin. Birleşik Krallık’taki sağlık yetkilileri, bu yıl ilkbaharda veya yazın başında düşük riskli popülasyonları aşılamaya başlamayı planlıyor.

“İnsanlar, mevcut testlerin yeni varyant suşları tespit edip etmeyeceği ve aşıların bunlara karşı tamamen koruma sağlayıp sağlamayacağı konusunda endişeleniyor.”
– Dr. Dawood

  • Yüksek vaka oranlı ülkelerin bile ithal edilen enfeksiyonlar konusunda endişelenmeye devam edeceğini unutmayın. Dawood, yaklaşık 160 ülkenin halihazırda seyahat edenlerin uluslararası seyahatten önce negatif koronavirüs testi göstermelerini istediğini söylüyor; bunların çoğu, varışta karantina gibi kısıtlamalar da getirebilir.
  • Seyahat izni için yeni kanıt türlerine dikkat edin. Dawood, negatif koronavirüs testleri ve aşı sertifikalarına ek olarak, hükümet politikalarında COVID-19 bağışıklığına yönelik yaratıcı kanıt biçimlerinin ortaya çıktığını söylüyor; örneğin ABD yetkililerinin yakın zamanda enfeksiyondan iyileştiğini belirten bir doktor mektubunu kabul etme kararı gibi.
  • Yeni varyantlar seyahatle ilgili endişeleri artırdı ve bir süreliğine seyahat kısıtlamalarını derinleştirebilir. “Yeni varyant türleri ekstra karmaşıklık katmanları ekledi” diyor. “İnsanlar, mevcut testlerin yeni varyant suşları tespit edip etmeyeceği ve aşıların bunlara karşı tamamen koruyup korumayacağı konusunda endişeleniyor. Belirsizlik olduğu müddetçe ve aşılara dünya çapında yaygın olarak erişilebilene ve nispeten yüksek bir insan yüzdesi korunana kadar seyahat kısıtlamaları görmeye devam edeceğiz. “
  • Çeşitli kaynaklardan haberdar olun. “Kaliteli kaynakları için kulağınızı açınız .” dedi. “Tıp dergileri harika ve gazeteciler bu bilgi  toplama ağının bir parçası. Bir numaralı kaynağım olarak CDC’ye [Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri] başvururdum ve umarım ABD’deki siyasi değişim, CDC’yi bir zamanlar ön sıralarda tuttuğu konuma döndürecek. “

ONA, Martin’den Konferans Planlama

Hem etkinlikler hem de toplu taşıma endüstrilerinde geniş deneyime sahip sertifikalı bir toplantı uzmanı olan Martin, ONA’nın büyük yıllık konferanslarının lojistik planlamasına ve yürütülmesine odaklanmakta.

Martin şunları tavsiye ediyor:

  • COVID-19 döneminde güvenli yüz yüze konferansların olasılığını ve tasarımını değerlendirmeye yardımcı olması için ONA’nın Karar Çerçevesi belgesine bakın.
  • Yaratıcı toplantı formlarıyla denemeler yapın. Martin, ONA’nın Haziran ayında sanal bir bileşenle 2021 konferansı için “kademeli hibrit” bir etkinlik denediğini ve yılın ilerleyen aylarında Philadelphia’da daha küçük bir yüz yüze etkinlik denediğini söyledi.
  • “Neyi bilmediğini ” kabul et. Martin, Haziran 2020’de 1000 etkinlik organizatörünün katıldığı bir anketin, % 75’inin 2021’in ilk çeyreğine kadar normal olaylara dönüşün olacağına inandığını gösterdiğini belirtti. “Açıkçası durum böyle değil” dedi. “Çok fazla soru var. Etkinliklerimize katılmak için aşı kanıtı talep etmenin yasal bir yönte mi var mı? Ayrımcılık iddiasında bulunan katılımcılar olacak mı? “
  • Toplantılarla ilgili CDC rehberinin yanı sıra yerel kurallar ve kısıtlamalara uyun.
  • Yerel seyahat kısıtlamaları, vaka sayıları ve potansiyel konferans salonları için maksimum iç mekan doluluk sayılarıyla ilgili güncellemeler için anahtar kelimeye dayalı bir günlük haber akışı (Google haber uyarıları gibi) oluşturun.
  • Toplantı tarihleri ​​yaklaşırken, potansiyel toplantı katılımcılarını ve personeli değişen konfor düzeyleri hakkında düzenli olarak sorgulayın. Sağlık Ölçütleri ve Değerlendirme Enstitüsü’nün COVID-19 sayfası gibi COVID-19 bulaşını, sağlık sistemi kapasitesini ve aşı dağıtımını düzenli olarak izlemek için güvenilir kaynakların bir listesini oluşturun.

Bridget Gallagher

Gallagher’dan Para Toplama İpuçları

Bridget Gallagher,  medya, kar amacı gütmeyen haber odaları, düşünce kuruluşları ve üniversiteler dahil olmak üzere dünya çapındaki müşterilere bağış toplama stratejisi ve danışmanlığı sağlar.

Gallagher şunları tavsiye ediyor:

  • 2020’deki trendleri takip edin. “2020 aslında kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağış toplama için oldukça iyi bir yıldı” dedi. İyimser olmak için pek çok neden var. Ancak 2021’in [daha zor] olacağını düşünüyorum. “
  • Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışların arttığı 2020 gibi strateji oluşturun – özellikle bağışçılardan. Bireylerden 250 doların altındaki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara verilen bağışlar 2020’de % 17 ve hem orta düzey hem de büyük bağışçılardan yaklaşık  % 6 arttı. Amerikan vakıflarının % 66’sı daha az kısıtlama ile daha fazla para bağışladı.
  • Bağışçı kuruluşların 2021’de daha temkinli olabileceğine unutmayın. Gallagher, “2020’de, ezici bir belirsizlikten diğerine atladığımızı  hissettim” dedi. Gallagher, salgının uzun süreli etkileri nedeniyle borsaların ve bağışların bu yıl 2020’de olduğu gibi başarılı olamayabileceği konusunda uyardı.
  • İyi hikaye anlatımını ikiye katlayın. Pandemik zorlukların üstesinden nasıl geldiğinizi detaylandırın ve seçmenleriniz ve topluluklarınız için yarattığınız farkı net bir şekilde açıklayın.
  • 2021 için bağış toplama projelerinizde daha muhafazakar olun.
  • Hem bağışçılarla hem de potansiyel müşterilerle düzenli iletişim halinde olun.
  • Çevrimiçi etkinliklerden haber bültenleri ve sosyal medya kampanyalarıyla yeni yaklaşımlara kadar bağışçılara ulaşmak için farklı platformlar, kanallar ve araçlarla denemeler yapın.
  • Bağışçıların da karşılaştığı, COVID-19 kısıtlamaları, ırksal adalet krizleri ve teknolojik değişiklikler gibi ortak zorluklar bağlamında ilişkiler geliştirmeye odaklanın.
  • Tanıdığınız insanlardan – profesyonel veya sosyal olarak – potansiyel hayırsever ortaklara giriş yapmalarını isteyin. Ve cesaretiniz kırılmasın.
  • Görevlileri ve varlıklı bireyleri programlamak için yalnızca 20 dakikaya ihtiyacınız olduğunu vurgulayın – seyahat veya toplantı odası rezervasyonu için fazladan zaman olmadan. Sadece bir Zoom aramasına atlayabilirler.
  • ABD ve Avrupa dışındaki gruplar için: “Yardım istemekten çekinmeyin. Bu anla ilgili yardımcı olan şeylerden biri, hepimizin kendi güvenlik açıklarımızı ve sınırlamalarımızı yeniden takdir etmemizdir ve bağışçılar, yardım istemenin herhangi birimizin bunu atlatmanın tek yolu olduğunu bilir. Paydaşlarınız kimler? Kim sana yardımcı olmak ister? Bağlantı isteyin; akıl hocası tipi ilişkileri geliştirmek; ve aradığınız şey konusunda net olun. “

Grafik: Gallagher Group’un izniyle


Rowan Philp, GIJN’de muhabir. Rowan eskiden Güney Afrika’nın Sunday Times gazetesinin baş muhabiriydi.  Dış haberler muhabiri  olarak dünya çapında iki düzineden fazla ülkeden haberler, siyaset, yolsuzluk ve çatışmalar hakkında haber yaptı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*