Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıE-devletPDF

5. Uluslararası Açık Veri Konferansı Sona Erdi

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de bu yıl beşincisi düzenlenen 5.Uluslararası Açık Veri Konferansı sonra erdi. DağMedyaveri’nin de  takip ettiği  konferansın amacı uluslararası açık veri ağının uzmanlarını, politika kurucularını, , medya çalışanlarını, akademisyenleri, veri gazetecilerini ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirmek.

Bu yılki Açık Veri temaları Yapay Zeka, Etik,  Gizlilik Hakkı, Güvenlik, Cinsiyet, Yönetim, Gazetecilik, Sahte Haber, Doğrulama, Dijital Dönüşüm olan konferansa Dünya genelinde önemli bir yeri olan konferans açık veri sektörünün geleceğine yönelik yoğun iki günü kapsayan paneller ve etkinliklerle konuşuldu, tartışıldı.

Endüstri,  enerji, turizm, iletişim ve daha pek çok alanın yer aldığı panel canlı izlenebildi ve #IODC18 etiketi üzerinden de yoğun paylaşım  yapıldı. İki gün süren etkinliğe 600 öneri yapıldı, 2 bin kişi katıldı, 60 ve üstü saat oturumlar düzenlendi, 20 ön etkinlik düzenlendi, 5 tane açık veri etkinliği düzenlendi ve 85 ve üstü ülke temsil edildi. 6.Uluslararası Açık Veri Konferansı‘nın ise 2020 yılında Kenya‘da düzenleneceği duyuruldu.

Konferansı kapsamlı raporu ve açık veri alanında bir önceki döneme göre ne tür gelişmeler olduğunu detaylı şekilde ele alacak olan rapor ise henüz yayımlanmadı.  Rapor Türkçeye de kazandırılacak.

Daha fazla detay için: https://www.argentina.gob.ar/sites/default/files/press_kit_iodc18-v0.pdf

https://www.opendatacon.org

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*