Açık DevletAçık VeriAraçDataData JournalismDoğrulamaEğitimGörselleştirmeHaritalamaKaynakSchoolofDataTurkeyVeri Gazeteciliği

Gazeteciler İçin Açık Veri Kullanımı giriş atölyesi düzenlendi

2015-12-13 13-33-00 Ekran görüntüsü

“Açık Veri Yolsuzlukla Mücadelede En Etkin Araç”

Gazetecilerin Gözünden 2015’in Yolsuzluk Karnesi ve Yolsuzlukla Mücadele konferansında yolsuzluğa karşı gazetecilerin rolü tartışıldı. Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin düzenlediği “Gazetecilerin Gözünden 2015’in Yolsuzluk Karnesi ve Yolsuzlukla Mücadelede Açık Veri Kullanımı” konferansında yolsuzluk haberi yaptığı için yargılanan gazeteciler deneyimlerini anlattı. Konferansın ilk oturumunda Bosna Hersek Araştırmacı Gazetecilik Merkezi Yöneticisi Leila Bicakcic, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi ve BİA Medya Gözlem Raportörü Erol Önderoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya konuştu. İkinci oturumunda ise Gazeteciler İçin Açık Veri Kullanımı giriş atölyesi düzenlendi. 

Eğitimin modüllerine buradan ulaşılabilir:

Burada eğitim bölümü, sunumlar, çıktı alma, yayma için materyaller, videolar verinin gelişimi ile ilgili bilgi, açık veri ile ilgili kısa multimedya kütüphanesi,  ayrıca açık kaynak araçlar yer alıyor.

   ***Bu eğitim 6 Ocak 2015 açık veri eğitimi için hazırlanmıştır.***

Eğitim kaynakları

 

Materyaller

 

Alt-Modül

Seminerler /projeler

Multimedya

Veri araçları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*