DataEğitimKaynakVeriVeri AnaliziVeri Bilimi

veridefteri.com

Veri Bilimi ve Yapay Öğrenme üzerine kısa notların yer aldığı veridefteri.com yayına başladı. Python, Groupby ve Jupyter hakkında notların paylaşıldığı sitede veri bilimi ve yapay öğrenme alanlarında özgün, Türkçe kaynakların düzenli olarak paylaşılması hedefleniyor. İlker Birbil,Birol Yüceoğlu ve Kaan Öztürk tarafından oluşturulan bloğun ‘hakkında’ kısmında  şu ifadeler yer alıyor:

Veri Bilimi ya da Yapay Öğrenme konusunda -çoğu İngilizce olmakla birlikte- pek çok kaynak mevcut. Ancak veri temizlerken, tahmin modeli çuvalladığında ya da eksik bir sütun yüzünden işler sarpa sarınca yapılacakları derli toplu bir yerde bulmak oldukça güç. Kaldı ki herkesin tecrübeyle biriktirdiği, yastık altında sakladığı bir sürü notu var. İşte bunları konuşurken Veri Defteri diye bir sayfa kurmaya karar verdik. Hem o notları toplayalım, hem de Veri Bilimi ve Yapay Öğrenme konularında duyuruların, parlak fikirlerin, veri kümelerinin yer aldığı bir sayfa yapalım dedik. Veri Defteri her ne kadar üçümüzün başının altından çıktıysa da, zaman içinde tanıdık-tanımadık, hesap-kitap işlerine meraklı arkadaşların da bize destek vereceğini düşündük. Lütfen haberlerinizi, yazdıklarınızı ve önerilerinizi bizden eksik etmeyin. https://veridefteri.com/about/”

Siteyi ziyaret etmek için tıklayınız: http://www.veridefteri.com/

Twitter takibi için:

 

Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*