Veri Gazeteciliği

Google Maps Eğitseli (Bölüm 3/5): Füzyon Tabloları haritaları nasıl çalışır

Lütfen görseller için burayı tıklayınız:

3.bölüm: http://www.mulinblog.com/google-maps-tutorial-part-3-how-fusion-tables-map-works/


 

Bir Google Füzyon Tablosu haritası oluştururken genelde iki senaryo vardır: 1. Hem ham veri hem de coğrafik veri içeren bir belgeniz vardır (örneğin elektronik çizelge). 2. Sadece ham veri içeren bir belgeniz vardır ve coğrafik veri ayrı bir belgededir.

Senaryo 1: Gerekli bütün bilgileri içeren bir tablo

Bir Füzyon Tabloları haritası iki tür bilgi içeren bir tablo üzerine kurulmuştur: ham veri ve yer verisi; tablo bir kere yüklendiğinde, Füzyon Tabloları haritada yerini işaretleyecek ve bu yere ham veriyi iliştirecektir.

Örneğin, Mississippi’deki bir acenta ülkedeki kiralanan tesislerin ana listesini derliyor ve koruyor; devasa bir tablo formundaki liste Füzyon Tablolarına yüklendi ve resmi olarak paylaşılmaya başlandı. Aşağıda tablonun bir görünümü verilmiştir, ayrıca bu linktengerçek tabloyu inceleyebilirsiniz.

Bu tablonun birçok satır içerdiğini ve her bir satırın kiralanmış ofis gibi şeyleri içerdiğine dikkat edin. Ayrıca, ilk kolonun “Tam Adres” olduğu fark edin ve bu, Füzyon Tablolarının gerektiğinde bir harita oluşturması için gerekli coğrafik bilgidir. Bu içinde küçük beyaz artı işareti olan kırmızı düğmeye bastığınızda bu tablonun bir haritasının eklenmesini seçebilirsiniz; Füzyon Tabloları “Tam Adres” kolonuna bakacak ve, aşağıdaki gibi, bütün yerleri haritada gösterecektir:

Şekil

Senaryo 2: Birleştirilmesi gereken iki tablo

Bu eğitsel serisinin ilk bölümündeki ABD nüfus haritasında, iki tablo var: biri eyaletlerine göre popülasyon sayılarını içerirken, diğeri her bir eyaletin örneğin şekil ve sınırı gibi coğrafik bilgileri içeriyor. Füzyon Tablolarına eyalet isminin, nüfusun ve sınır bilgilerinin çekilmesi ve bunların her bir eyalet bilgileri için temel haritaya çizilmesi talimatını vermemiz gerekiyor.

Tipik işakışı bunları Füzyon Tablolarına yüklemeniz, iki tabloyu birleştirmeniz, yeni tabloyu haritada görselleştirmeniz, haritaya stil vermeniz ve sonrasında paylaşmanız şeklindedir. Tabloların nasıl görüneceğine dair fikir vermesi açısından, ABD nüfus haritasının (a) nüfus tablosu, (b) konum tablosu ve (c) birleştirilmiş tablo olmak üzere üç tablosunun görsellerini inceleyebilirsiniz.

şekiller

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*