Açık DevletAçık VeriDataE-devletİstatistikKötü VeriVeriVeri AnaliziVeri Bilimi

İstanbul İstatistik Ofisi kuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul İstatitik Ofisi kuruldu. Resmi twitter @istatistikofisi adresinden yapılan açıklama ise şöyle:

“İstanbul’da üretmeyi hedeflediğimiz farklı ölçeklerden güncel veri setlerini, yani bizi, bize, bizim dilimizde anlatmak için buradayız. İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’un 2050 vizyonu için planlanacak stratejilerin geniş katılım ve ortak akılla belirlenmesi amacıyla oluşturulan İstanbul Planlama Ajansı bünyesinde faaliyete geçmiştir. İstanbul İstatistik Ofisi olarak, verinin her geçen gün önem kazandığı dünyamızda, veri üretme, analiz etme ve en önemlisi de veriden değer yaratabilme gayesine sahibiz. Büyük veri setlerini, anlaşılır ve etkileşimli görsellerle hizmetinize sunmayı planlıyoruz. Açık veri prensibiyle çıktığımız yolda, makro ve mikro ölçekli saha araştırmaları ile veriye dayalı yönetim imkanı sunacak raporlar ve endeksler üretmeyi hedefliyoruz. Veriyi demokratikleştirerek Türkiye’deki veri kültürünü geliştirecek adımları atmak istiyoruz. Nitelikli, nesnel veriler üreterek üniversitelere ve akademik çalışmalara güçlü bir zemin yaratmak istiyoruz. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, gazeteciler, yazılımcılar ve öğrencileri veriyle buluşturarak veri okuryazarlığını artırabilmek öncelikli hedeflerimiz arasında. ”

http://istatistik.istanbul/ adresinden erişimin mümkün olduğu sitenin kullanımı ile ilgili bir tanıtıcı videoda yer alıyor:

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*