Araç

Journaliststoolbox.org veri gazeteciliği araç sayfasını güncelledi!

Journaliststoolbox.org düzenli olarak gazeteciler için güncel araçları inceliyor ve paylaşıyor. 1996 yılından beridir site içeriklerini yöneten kurucusu Mike Reilley veri gazeteciliği sayfasını güncelleyip yeni araçlar eklediklerini duyurdu.

Site Hakkında

https://www.journaliststoolbox.org 2008’den beri Profesyonel Gazeteciler Derneği’nin bir parçası. Siteyi Illinois Üniversitesi-Chicago gazetecilik bölümü öğretim görevlisi Mike Reilley 1996 yılında kurdu ve hala site için içerik üretmeye devam etmekte.

Site genellikle haftada iki kez güncelleniyor ancak pandeminin başlangıcından bu yana günde birkaç kez güncelleniyor. Site, 150’den fazla aranabilir sayfada eğilimlere, konulara göre düzenlenmiş binlerce ücretsiz (ve bazı ücretli) kaynak içeriyor.

Tarihi: Reilley, Ocak 1996’da Northwestern Üniversitesi’nde haber yazarlığı öğretirken bir ders müfredatı kaynak sayfası olarak Araç Kutusu’nu başlattı. Site, 1998’de tam bir dot-com’a dönüştü ve 2003’te Amerikan Basın Enstitüsü’ne satıldı. 2008’in başlarında SPJ’ye satmadan beş yıl öncesi.

Kime hizmet ediyor ve ne yapıyor: Haber odaları ve kaynaklar küçülürken site gazetecilere, öğrencilere, akademisyenlere ve ilgililere karmaşık içerikleri etkin şekilde haberleştimeyi, düzenlemeyi ve doğrulamayı sağlıyor. Daha fazla detay için tıkalyınız: https://www.journaliststoolbox.org/about/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*