Açık DevletAçık ErişimAçık VeriE-devlet

Kent95: Veriye Dayalı Politika Aracı

Bu interaktif platform, yerel yönetimlerin çocuğa yönelik mevcut hizmetleri izlemelerini ve planladıkları hizmetlere yönelik strateji geliştirmelerini kolaylaştıran bir araç olarak tasarlanmıştır. Platform aynı zamanda kent sakinlerinin kentte verilen hizmetlerin detaylı bilgilerine erişebilmelerini sağlamaktadır.

https://harita.kent95.org adresine girildiğinde Proje Hakkında, Nasıl Kullanılır ve İletişim bilgilerine erişilebilir. Açılış sayfasında Gaziantep, İstanbul ve İzmir için sekmeler yer alır. Bu illerden herhangi birine tıkladığınızda, ilin haritasının ve Genel, İlçeler ve Sokaklar sekmelerinin yer aldığı bir sayfa açılır.

Genel sekmesine tıkladığınızda ilin 2018 yılı Yaş ve Rayiç Bedel haritası açılır. Sayfanın sol alt köşesinden bu haritanın 2016 yılı versiyonunu seçerek gösterebilirsiniz. Ayrıca yine 2018 ve 2016 yılları için Çocuk Oranı haritalarını mahalledeki 0-4 yaş nüfusun ildeki 0-4 yaş nüfusa oranı biçiminde gösterebilirsiniz.

İnteraktif haritalarda mahallelere tıkladığınızda mahallelerin yaş grubu profilleri, rayiç bedelleri veya çocuk oranları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Daha detaylı incelemek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*