GörselleştirmeVeri Görselleştime

Python ile veri görselleştirme etkinliği (7 Mayıs)

Python İstanbul ‘un gelecek haftaki etkinliği “Python ile veri görselleştirme”  olacak. Konuşması Büşra Uman, “Data Visualization with Python” (Python ile Veri Görselleştirme) konulu  sunum gerçekleştirecek. 

Not: Sunum dili Türkçedir.

Yer: Prisync
Kore Şehitleri Caddesi
No:34 Esentepe Mah. Şişli · İstanbul

Kısa özet: Her anlamda milyarlarca veri örneğinin etrafımızdan akıp gittiği günümüzde, verinin görselleştirilmesi ve insan tarafından yorumlanabilir hale getirilmesi işlerin en önemli parçalarından biri haline geldi. Bu sunumda Python-Seaborn ile veri görselleştirme örnekleri konuşulacak.

Etkinliklerden haberdar olmak için Twitter ve Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/pyistanbul
Instagram: https://www.instagram.com/pyistanbul

Etkinlik Hakkında:

Yazılım çok keyifli bir uğraş olmasına rağmen zaman zaman hepimiz çözemediğimiz problemler karşısında umutsuzluğa kapılabiliyoruz. Bu gibi durumlarda soru soracak birilerinin yakınımızda olması her şeyi çok kolaylaştırıyor. Örnek olarak Pyİstanbul haftasonu buluşmalarında, sadece Python değil, birçok bağlantılı alanda deneyim sahibi arkadaşlarla buluşuyor ve kafamızda bir soru varsa hemen yanıt alabiliyoruz.

Geleneksel seminerler, konferanslar ve buluşmalar tecrübeli yazılımcılar için bulunmaz bir nimet olsa da yeni başlamış ve az tecrübeli Python’cular için maalesef pek faydalı olamıyor. Mesela Django Girls’de tutorial tamamlamış bir kişi için, tutorial’dan sonrası koca bir belirsizlik halinde kalıyor. Mevcut bir takım ileri seviye tutorial’lar olsa da gerçek bir proje yapılmadan hiçbir şey tam anlamıyla öğrenilemiyor ve gerçek projelerde de bazen kolayca çözülebilecek bir sorun, yönlendirme olmayınca engele dönüşebiliyor.

Yurt dışı Python kullanıcı gruplarının benzer uygulamalarından ilham alarak her hafta düzenli olarak “Python Saati” etkinliğini organize etmeye çalışıyoruz. Her hafta salı günü bir sponsorun desteği ile bir mekanda buluşacağız.

Kimler gelebilir? – Python’a yeni başlamış ve sorusu olanlar – Python konusunda tecrübe sahibi olup soru cevaplamak isteyenler – Sohbet etmek isteyenler.

https://www.meetup.com/tr-TR/python-istanbul/events/261099531

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*