GenelVeri Gazeteciliği

Ücretsiz 8 Zaman Çizelgesi Aracı

Veri gazeteciliğinin araçları her gün katlanarak artıyor , timeline yani zaman çizelgesi oluşturmaya yardımcı olan araçlar da bu kapsam içine girebiliyor.

Bu hafta sizlerle 8 tane dünya genelinde haber merkezlerinin de kullandığı zaman çizelgesi aracını paylaşıyoruz.

İncelemek için tıklayınız: 

1-TikiToki

timeline tools

TikiToki , multimedya zaman çizelgesi yapmanızı sağlıyor. Kullanıcılar animasyonlu zaman çizelgesi oluşturabilir. Kullanımı oldukça kolay ve ücretsiz.

2- Time Glider

timeline tools

TimeGlider, Bu web aracı zumlama yapmanızı sağlayarak/ dinamik zaman çizelgesi oluşturmanızı sağlıyor. Googleharita gibi ama bu zaman olanı. Ücretsiz olan aracın kullanımı oldukça kolay. 

3- OurStory

timeline tools

Ourstory,  hikaye yazmanıza, arkadaşlarınızı eklemeye ve video eklemenize yardımcı olan bir zaman çizelgesi aracı. Özel ya da herkese açık konumda olabiliyor. 

4- Capzles

timeline tools

Capzles, video, müzik, fotoğraf, bloglar ve dökümanlar gibi  zengin medya içeriği sağlayan ücretsiz, kullanımı kolay bir araç. 

5- Read Write Think

timeline tools

Read Write Think , güzel bir zaman çizelgesi olan araç projelerin eklenmesini ve rahatlıkla zaman çizelgesi ile sunulmasını sağlıyor ve ücretsiz.

6- Xtimeline

timeline tools

Xtimeline, ücretsiz web tabanlı araç kullanımı kolay olup fotoğraf ve video ekleyerek zaman çizelgesi oluşturmanızı sağlıyor.

7- TimeToast

timeline tools

TimeToast,  yine çok iyi araçlardan biri. Zaman çizelgesi oluşturmanız bir kaç dakikanızı alıyor ve paylaşıma açık olup ücretsiz. 

8- Dipity

timeline tools

Dipity, ücretsiz dijital zaman çizelgesi. Kullanıcılar zaman çizelgelerini dinamik şekilde oluşturarak  paylaşabiliyor ve görsel, link, metin, fotoğraf, video, zaman gibi çok zengin verileri ekleyebiliyorsunuz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*