AnalizMetin AnaliziPython

Veri Analizi- SQL

Gijn

SQL, veritabanlarıyla çalışmak için yaygın olarak kullanılan bir dildir. Özellikle Excel’de çalışmak yeterli olmadığında daha büyük veri setleriyle çalışmaya olanak sağlar. Haber merkezleri  yaygın olarak Postgresql ve DB Browser for SQLite kullanıyor.

SQL ile çalışmaya başlayacaklar için bazı ipuçları ve kaynaklar

Bu üç  SQL (Part 1), SQL (Part 2),  SQL (Part 3). bölümden oluşan SQL uygulaması Syracuse Üniversitesi’nden Jodi Upton,  gazeteci Crina Boros ve Helena Bengtsson tarafından GIJC19’da Hamburg’da sunuldu.

Excel’den SQL’e   MaryJo Webster tarafından hazırlanan içerik SQL öğrenmek isteyen ve zaten Excel’e aşina olan gazeteciler için Excel ve SQL arasındaki benzerlikleri gösteren püf noktaları içeriyor.

Veri Gazeteciliği için SQL’e Giriş  Dan Nguyen’in Stanford’daki ders müfredatının bir parçası olan ders içerikleri yer alıyor. Ekran görüntüleri, alıştırmalar ve yaygın SQL sorguları için adım adım komutlar yer alıyor. Temel SQL bilgileri yer aldığı gibi ileri seviye eğitim kaynakları da mevcut.

Khan Academy’nin  SQL’e giriş  eğitimi ücretsiz videolar ve uygulamalar içeriyor. Temel fonksiyonları, birleşimleri, veritabanı değişikliklerini ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Practical SQL  veri gazetecisi Anthony DeBarros tarafından hazırlanan açık kaynaklı bir ilişkisel veritabanı olan PostgreSQL kullanarak veri analizi için yapılandırılmış sorgu dilini kullanmanın temellerine ve ileri düzey konularına derinlemesine bir bakış açısı sunuyor.

Udemy  temel seviyede SQL’e ücretsiz giriş eğitimleri sunuyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*