Data JournalismVeri Gazeteciliği

Veri Gazeteciliği ile Medyada Güven Oluşturun Zirvesi #NISData

Avrupa Gazeteciler Merkezi ve Google News Initiative tarafından Veri Gazeteciliği: Medyada Güven Oluşturma Zirvesi 24-26 Kazım tarihleri arasında canlı olarak youtube üzerinden düzenleniyor.

Ücretsiz olan etkinlik kovid-19 pandemisi ile medyada oluşan güven aşınmasında veri gazeteciliğinin rolünü kapsamlı olarak ele almayı hedefliyor. Veriler okuyucuların güvenini yeniden kazanmak için nasıl kullanılabilir? İyi haber anlatma becerileriyle birleştirilen ve verilerle desteklenen gerçeğe dayalı gazetecilik, hiç bu kadar talep görmemişti. Veri haberciliği yeni olmasa da, bu yanlış bilgilendirme çağından daha önemli olmamıştı.

Etkilnlik gazeteciler veri analizini geleneksel habercilikle nasıl birleştirebilir? Veri gazeteciliği yanlış bilgilere nasıl karşı koyabilir? Verilere daha iyi erişim için nasıl  bir yöntem geliştirebiliriz? Zirvede,  en başarılı veri  gazeteciliği örneklerinin arka planını görme şansınız olacak.

Veri becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak en son teknoloji araçları ve kaynakları paylaşılacak ve veri gazeteciliğini ilerletmek için doğru yolda olan haber merkezleri ile iş birliklerini göreceksiniz. Etkinliğie katılım linki için tıklayınız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*