Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıAnalizAraçE-devletPDF

2017 Açık Veri Durum Raporu Yayımlandı (Türkçesi yakında)

Figshare‘ın yıllık hazırladığı 2017 Açık Veri Durum raporu açıklandı. Rapor açık verilere yönelik küresel eğilimlere dikkat çekiyor.

2.300 katılımcının anket sonuçları ve uzmanlardan alınan makalelerden oluşan bir derlemenin yanı sıra Avrupa Komisyonu Açık Veri Politikaları ve Bilim Bulutu Birimi Başkanı Jean-Claude Burgelman’ın önsözünü de içeriyor rapor.

Raporun en önemli bulgusu, açık verilerin ağırlıkta araştırma camiasında gömülü halde olduğu – ankete katılanların % 82’si açık veri setlerinin farkında olduklarını ve araştırmacıların çoğu verilerini paylaşmak için çabalıyor.

Çeviri izni alınan raporun Türkçesi yakında Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) tarafından Türkçe’ye çevrilecektir.  Raporun İngilizcesi için tıkla 


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*