Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıAlgoritmaAraçCSVDataE-devlet

Açık Verilerin de Konuşulduğu 6.Ulusal Açık Erişim Konferansı Sona Erdi

6. Ulusal Açık Erişim Konferansı (AE2017),  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), TÜBİTAK, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik bugün sona eriyor. 

İYTE ev sahipliğinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Konak, İzmir’de gerçekleşen oturumlarda  eğitim, devlet ve sivil toplum kuruluşları bağlamında açık verilerin nasıl değer yaratıp, dünyada ve Türkiye’de neler yapıldığı Pınar Dağ tarafından anlatıldı. Oturumda ayrıca  Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği de tanıtıldı.

Açık Veri sunumu yapılarak dünyada açık verilerin şekillendirdiği çalışmalar, Türkiye’de yürütülen faaliyetlerden bahsedildi. Açık Veri Eğitimi modül projesi hakkında fikir verilerek, yerel açık veri endeksi çalışması yapılacağı paylaşıldı. 

Sunum:


Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com) sitesinde yayınlanan haber, makale, rapor ve çeviriler genellikle telif hakkına sahip olunan çalışmalardır. Kullanımı için  Creative Commons License lisansı dikkate alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*