Veri GazeteciliğiVeri GörselleştimeVeri Haberciliği

Arel Üniversitesi’nde Veri Görselleştirme Anlatıldı

Gazetecilikte Güncel Gelişmeler” adlı konferans bugün Cevizlibağ Yerleşkesi’nde gerçekleşti. 10:00’da başlayan ilk oturum “Veri Gazeteciliği” başlığı altında Pınar Dağ tarafından verildi.

Etkinlikte veri gazeteciliğinin yapılma biçimlerinden, veri gazeteciliği yapmayı kolaylaştıran süreçler ve ekipleri gibi konulara değinen Dağ, veri gazeteciliğinin gazeteciliğinin geleceği olduğunun da altını çizdi. Haber merkezlerinin veriyi toplayabilen ve haberleştirebilen muhabirlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

 

 

View this post on Instagram

 

“Veriyle çalışabilen gazetecilere ihtiyaç var”⠀ ⠀ Gazetecilikte Güncel Gelişmeler” adlı konferans bugün Cevizlibağ Yerleşkesi’nde gerçekleşti. 10:00’da başlayan ilk oturum “Veri Gazeteciliği” başlığı altında Pınar Dağ tarafından verildi. Etkinlikte veri gazeteciliğinin yapılma biçimlerinden, veri gazeteciliği yapmayı kolaylaştıran süreçler ve ekipleri gibi konulara değinen Dağ, veri gazeteciliğinin gazeteciliğinin geleceği olduğunun da altını çizdi. Haber merkezlerinin veriyi toplayabilen ve haberleştirebilen muhabirlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha etkili ve doğru biçimde verilerin nasıl kullanacağını katılımcılarla paylaşan Pınar Dağ’a katılımından dolayı teşekkür ederiz.

A post shared by Arel Medya Ajansı (@ajansarel) on

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*