GörselleştirmeVeri Haberciliği

İnfografiğin Pulitzer’i Malofiej28 ödülleri sahiplerini buldu

“Anlatma, Göster” ekolünün önemli alanlarından biri olan infografikler veri/görselleştirme yöntemlerinin en eskisi. Malofiej ödülleri veri görselleştirme uzmanları, tasarımcılar, veri gazetecilerine veriliyor. Dünya genelinde herkese açık olan bu yarışma 25 yıldır düzenleniyor.

Bu yıl yarışmaya  34 farklı ülkeden 162 medya kuruluşu çalışma gönderdi, listede Türkiye yok. Yarışmaya katılan 1000 başvuru arasından 400’ü basılı grafik kategorilerine ve 600’ü dijital infografik kategorisinde. Jüri, basılı ve dijital medyada toplam 170 madalya, 17 altın, 65 gümüş ve 87 bronz madalya verdi. Jüri tarafından verilen 170 madalyadan 58’i basılı kategoriye (5 altın, 18 gümüş ve 35 bronz), 112’si çevrimiçi kategoriye (12 altın, 47 gümüş ve 52 bronz) girdi.

İklim, sığınmacılar, insan hakları, hayvan hakları, gıda güvenliği ve daha nice konunun çalışıldığı  haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.  New York Times, National Geographic, ProPublica, South China Morning Post, Alhadaqa ve daha pekçok kurumun madalya aldığı tüm infografik listesine ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*