DataData JournalismVeri GazeteciliğiVeri Gazeteciliği EtiğiVeri Gazeteciliği PlatformuVeri Haberciliği

International data journalism unconference oturumu dün yapıldı

Global Editors Network, Reuters, Microsoft ve Chartbeat desteği ile düzenlenen International data journalism unconference oturumu dün Marianne Bouchart’ın moderatörlüğünde Eva Constantaras , Duncan Clark, Pinar Dag , Syed Nazakat  oturumları ile yapıldı. Oturumun sonunda ise Veri Gazeteciliği Ödülleri kısa listesi açıklandı.

Oturumda konuşmacılar seçtikleri konulara yönelik zorlukları paylaşarak, günümüzde yaşanan konulara dikkat çektiler. Eva Constantaras ‘ Veri Gazeteciliği’nin marjinal gruplarla dünya genelinde nasıl yapılabileceği’ üzerine tartışma yürüttü, Duncan Clark, ‘Haber mezkezlerinde veri görselleştirme nasıl geliştirilir’, Pinar Dag, ‘ Okullarda ve Üniversitelerde Nasıl Daha İyi Veri Gazeteciliği Verilir’, Syed Nazakat, ‘Uzmanlar ve Gazeteciler Nasıl Birlikte Çalışırlar’ konuları ile tartışmayı başlattılar.  

Her konuşmacı konusu ile ilgili zorlukları paylaştıktan sonra Microsoft’dan Lukasz Pawlowski, Duncan Clark, Reuters’dan Jane Barrett, Syed Nazakat, Google News Lab’den Simon Rogers, Pinar Dağ, Chartbeat’den Terri Walter, Eva Constantaras’ın konuşmaları üzerine  konuştular.

Oturumun tamamı buradan izlenebilir:


Ardından katılımcılar dört gruba ayrılarak  istedikleri konuşmacıları seçerek, onlarla grup haline gelip, 20’şer dakika konuları ile ilgili tartışmayı sürdürdüler. Sonra her gruptan katılımcı tartışmadan neler öğrendiklerini paylaştılar.

Oturumun sonunda ise Veri Gazeteciliği Ödülleri’nin kısa listesi açıklandı.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*