GenelVeri Gazeteciliği

NODA15-Veri Gazeteciliği Konferansı Bu Yıl Norveç’de Düzenleniyor

İkinci İskandinavya Veri Gazeteciliği Konferansı NODA15, Ocak ayının son haftası Norveç’in Alesund bölgesinde düzenleniyor. 2013 yılında İsveç’in başkenti Stokholm’de düzenlenen ilk konferansta 235 farklı oluşum katılmıştı.

Konferans yeni dijital araçları öğrenmeye meraklı, dijital yayın yapan, veri gazetecilik, modern gazetecilik ile ilgilenen öğrenciler, gazeteciler, teknoloji insanları, web- geliştiriciler ve tasarımcılar  gibi her meslek grubundan kişilere açık.  Katılmak isteyen kurumlar 15 Aralık tarihine kadar başvurması gerekiyor.

Konferans NxtMedia önclülüğünde  Sunnmørsposten,AdresseavisenBergens TidendeNCE Media BergenNONAVolda University CollegeÅlesund University College,Södertörn University ve  University of Jyväskylä i Finland. ortaklığı ile düzenleniyor.

İki gün sürecek olan program 30- 31 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek ve önemli tartışma konuları yer alacak. Katılımları onaylanmış olan konuşmacılar şöyle Aron Pilhofer (the Guardian, previously the New York Times), Jens Finnäs (Journalism ++), Esa Mäkinen (Helsingin Sanomat), Francesca Panetta (The Guardian), Anders Bergmann Nielsen (Ekstrabladet, Denmark) ve daha pek çok katılımcı yer alacak.  Konferans ayırca Nordic Veri Gazeteciliği Ödülleri de vermekte, 2013 yılında  30 İskandinav haber merkezinden katılm olmuştu.

– Sunnmørsposten’dan, Hanna Relling Berg, “Dijitalde  kaliteli haberciliği geliştirmek isteyenler için ilham verici bri haftasonu olmasını istiyoruz. Sunnmørsposten konferansın düzleyeni ve geçtiğimiz yıllarda veri gazeteciliği alanında br çok ödül aldı.”  

NODA15  Ålesund’da ayrıca ‘medya ağı ve tasarım’  başlığı altında dijital araştırma sempozyumu da düzenliyor UH NeTT Vest işbirliğiyle. Bu araştırmalar ve  pratikler bilimsel çalışmalar için de bir başlangıç olmayı hedefliyor.

– NxMedia proje müdürü Tond I. Hovland, ” Medya endüstrisi dramatik bir değişimin içinde ama aynı zamanda yeni oldukça etkileyici fırsatlar da araçlar ve yeni açılar da bu dramatik  süreci aydınlatıyor.  NxMedia’nın misyonu medya ile iletişim, teknoloji, eğitim, araştırma ve veri gazeteciliği alanında gelişime ışık tutarak destek olmak. “


Türkiye’den Dağ Medya Veri Gazeteciliği Ekibi de Katılacak. 

NODA ekibi- Ålesund. Soldan : Trond I. Hovland, NxtMedia, Hanna Relling Berg, Sunnmørsposten, Rune Smistad NCE Media Bergen, Tove B. Knutsen, Bergens Tidende, Eirik Meling, Jan Ove Steffensen og Liv-Jorunn Håker Ottesen, all Sunnmørsposten.

Basın Büteninin İngilizcesi İçin Tıkla

Daha Fazla Detay İçin Tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*