Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri GünüAçık Veri YasasıDataEğitimOpen Data

Oturum|Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) için Açık Veriler Neden Önemli?

Veri Gazeteciliği Platformu tarafından 8 Ekim, Pazar günü İstanbul’da İz Hareketi‘nin gençlik toplantısında “Sivil Toplum Örgütleri için Açık Verilerin Önemi” oturumu düzenlenecek.

Oturumda genç sivil toplum üyelerine, ‘Açık Verilerin STÖ’ler için önemi, Açık Veri lisansları, Açık Veri STÖ proje örnekleri, Türkiye’de STÖ’lerin açık verileri çalışma alanlarına nasıl entegre edebilecekleri?,  Sivil toplumcular nasıl özgün veri toplayabilir ve depolayabilir?, Hak  odaklı veri nedir?, Açık veri -demokrasi ilişkisi nasıl kurulmalıdır?’ gibi konular hakkında interaktif 1 saatlik oturum düzenlenecek. Sunum oturum sonrası erişime açılacak.

İz Hareketi Hakkında

Oluşum sivil toplumun yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yönetimde paydaş olması için bir araya gelen insanlardan oluşan bir sivil toplum platformu. Platforma buradan https://www.facebook.com/%C4%B0z-Hareketi-122882621618679/  ve bu http://izhareketi.com/ adresten ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*