Açık VeriDataData JournalismPythonVeri AnaliziVeri EğitimiVeri GazeteciliğiVeri Gazeteciliği OkuluVeri Gazeteciliği PlatformuVeri GörselleştimeVeri HaberciliğiVeri İletişimi Bursu

Veri Gazeteciliği Eğitimi Sağlayan Platformlar

Gijn

Veriyle çalışma becerilerinizi  geliştirmek için açık kaynak çevrim içi eğitimlerden yararlanabilirsiniz. Yeni bir programlama dili öğrenmek veya elektronik tablo becerilerinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? Bu çevrim içi eğitimler, çeşitli konularda ve dillerde ücretsiz veya düşük maliyetli çevrim içi kursları ve video eğitimlerini inceleyebilirsiniz.
Eğitim sağlayan platformlardan bazıları şöyle:

Ücretsiz web seminerleri için GIJN’nin YouTube sayfasını bir gözatabilirsiniz.

Cambridge Dijital Beşeri Bilimler tarafından Minderoo Teknoloji ve Demokrasi Merkezi ile birlikte yönetilen Sosyal Veri Okulu, araştırma tasarımı, veri toplama ilkelerini kapsayan, dijital bir araştırma projesinin yaşam döngüsü etrafında yapılandırılmış yalnızca çevrim içi yoğun bir öğretim programı. Veri temizleme ve hazırlama, analiz ve görselleştirme yöntemleri ve veri yönetimi ve koruma uygulamalarını kapsıyor. 2022’de okul 15 – 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Python Sözlükleri: Dataquest’ten Kapsamlı Bir Eğitim (52 Kod Örneği ile).

Flowing Data, verilerinizi görselleştirmenize yardımcı olacak çok sayıda eğitim sağlayan site. Kartogramları, çubuk, çizgi grafikleri, haritaları,  alüvyon diyagramlarını ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Chartable veri görselleştirme aracı Datawrapper tarafından geliştirildi. Dünya genelinde yapılmış veri görselleştirme örneklerini içeriyor ve Lisa Charlotte Rost tarafından  veri görselleştirme için renk seçimi rehberi de yer alıyor.  Dünya genelindeki çalışmalara yönelik örnekler ve Lisa Charlotte Rost’un Veri Görselleştirmede Renkler için Dost Rehberiniz gibi bilgileri içeren rehber var.  2022’de Rost, aynı zamanda kurumsal bir renk paleti oluşturmanıza yardımcı olacak veri görselleştirme stil kılavuzlarındaki renklere ilişkin bu ayrıntılı kılavuzu da yayınladı.

Code Academy  Python, SQL, PHP, C++, R, Java, ve fazlası dillerle ilgili ücretsiz eğitimler sağlıyor.  Eğitimleri çok daha ilerletmek isteyenler için üyelikle ödemesi yaparak alabiliyorsunuz.

Coursera dünyanın farklı ülkelerinden veri bilimi, istatsitik, veri gazeteciliğiproglamlama dillerine yönelik hem ücretsiz hem de ücretli dersler almak mümkün. Dersler İngilizce, İspanyolca, Rusça, Çince, Fransızca ve fazlası dillle sağlanıyor.

Datawrapper  veri görselleştirme, veri gazeteciliği için atölye içeriği sağlıyor.

edX  programlama, veri analizi ve istatistik üzerine hem ücretsiz hem de ücretli eğitim sağlayan bir platform.  İngilizce, İspanyolca, Rusça, Fransızca ve Almanca dillerinde eğitimleri sağlıyorlar.

Investigative Reporters and Editors, çevrim içi eğitimler sağlıyor ayrıca  bire bir eğitimler de sunuyor.

Google News Initiative veri gazeteciliği araçları ile geliştirilmiş olan sayısız eğitim içeriği sunmakta. Hepsi ücretsiz.

Khan Academy  HTML, CSS, JS ve  SQL dilleri ile ilgili ücretsiz eğitimler sağlanıyor.

MIT OpenCourseware Python, Java, ve MATLAB  ücretsiz eğitim sağlanıyor.  Her ders video ve interaktif ödevle ilrliyor.

Poynter’s News University  gazetecilik, veri analizi, araştırmacı gazetecilik, etik, haber anlatma yöntemleri, veri gazeteciliği ve fazlası hakkında ücretsiz eğitimler sağlılıyor.

Veri Gazeteciliği Sitesi Propublica YouTube video eğitimlerine başlayarak : Introduction to CodeHow Websites WorkHTMLBasic CSS, ve CSS Classes gibi eğitimler sunmaya başladı.

Workbench Training  ücretsiz veri gazeteciliği eğitimi sunuyor.

The Investigative Journalism Education Consortium   veri gazeteciliği eğitimi veren eğitimcilerin ders müfredatlarını toplayarak herkese açtı ve IJEC sitesinde sayısız eğitim linkine ve kaynağa da açık.

Voyd’un veri gazeteciliği eğitim videoları ve e-ders içeriği de ücretsiz ve erişime açık.

Data Journalism.Com adresinden veri temizleme, veri analizi, veri doğrulama, r ile veri gazeteciliği, python, veri görselleştirme ve fazlasıyla ilgili ücretsiz eğitimler sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*