GörselleştirmeVeri Görselleştime

Veri Görselleştirme Araçları

Gijn

Veriyi görsellerştirmek için çok fazla araç mevcut. Kod bilgisi gerektiren veya gerektirmeyen araçlar da mevcut. Bazılarını kullanmak zaman alabildiği gibi zorlayıcı tarafları da olabilir. Gijn editörleri dünya genelinde veri gazetecileri tarafından etkin şekilde kullanılan bazı pratik, kullanımı kolay araçları listeledi.

ArcGIS  Esri tarafından sağlanan çevrim içi harita yapma aracı. İnteraktif çalışabilir, haritalarınızı paylaşabilirsiniz. Esri’nin ayrıca Storymaps  platformu da mevcut özellikle haberinize harita ekleyebilirsiniz.

CartoDB  interaktif haritalar yapamanızı sağlıyor. Öğrenciler için ücretsiz sürümü de mevcut. Sektör için ise bütçeli tarifeleri var.

Chartbuilder  ücretsiz  açık kaynak grafik oluşturma aracı ancak sınırlı grafik tekniği sunuyor.  Çizgi, çubuk, dağılım ve grafikleri görsel oalrak, svg ya da Json olarak indirebiliyorsunuz.

D3  JavaScript kütüphanesi veri kullanarak görselleştirme oluşturmayı sağlıyor.  İnteraktif ya da animasyon çalışmalar yapmaya da olanak sağlıyor.  D3 örneklere buradan bakabilirsiniz.  Ayrıca ücretsiz GitHub 3D eğitimine de buradan ulaşabilirsiniz.  Türkçe de dahil  6 dilde çevirisi yer almaktaç

Datawrapper  veri gazeteciliği yapanların çok sık kullandığı araçlardan biri. Programlama gerektirmeyen araç hem açık kaynak hem de bütçeli hizmeler de sunuyor.  Akademi sayfasında da nasıl yapılır, nasıl çalışılır dersleri de içerikleri de mevcut.

Plotly Chart Studio  kod gerektirmeden 3d, grafik, tablo gibi interaktif çalışma yapmayı sağlayan veri görselleştirme aracı. Ücretsiz sürümü de mevcut ancak bütçeli de hizmet sağlamaktadır.

Plotly.js   JavaScript grafik yapmanızı sağlayan açık kaynak bir kütüphane.  RPython ve diğer diller için de uygun ve dökümanlara GitHub üzerinden ulaşmak mümkün.

StoryMapJS  ücretisz veri görselleştirme aracı ve özellikle coğrafi veride kullanılır ve mekansal çalışmlarda faydalıdır.

Tableau  veri kazımadan, veri birleştirmeye ayrıca özellikle veri görselletirmeye kadar çok gelişmiş bir iş analitiği aracıdır.  Ücretsiz çalışmalar yürütülebileceği gibi bütçeli hizmeler de mevcut.

TimelineJS  40 dilde de mevcut olan açık kaynak görselleştirme aracı çok gelişmiş veri görselleştirmeler yapmanıza olanak sağlıyor. Google e-tablo destek ve güncellemeye de olanak sağlıyor.

Flourish: Dünya genelinde veri görselleştirme uzmanları ve haber merkezleri tarafından kullanılan en yaygın veri görselleştirme araçlarından biri. Bütçeli hizmetleri olduğu gibi sayısız taslak temalarıyla açık kaynaktır da ayrıca.

 

One thought on “Veri Görselleştirme Araçları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*