Açık DevletAçık VeriGörselleştirmeSchoolofDataTurkey

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği School of Data’nın Resmi Üyesi Oldu

Fotoğraf: School of Data Summer Camp- Mayıs 2016

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği ( School of Data Turkey), Britanya Merkezli Uluslararası Açık Bilgi Vakfı’nın (International Open Knowledge) 2012 yılında hayata geçen kar amacı gütmeyen kuruluşu School of Data’nın resmi üyesi oldu

Brezilya / São Paulo  

2014 yılında başlayan üyelik çalışmaları 2015 Aralık ayında memorandum imzalanması ise incelenmeye alındı. 15 -20 Mayıs 2016 tarihleri arasında  Brezilya’da düzenlenen Veri Okulu Yaz Kampı (2016 School of Data Summer Camp )’nda yenilenen Yönetim Kurulu üyelerinin oy birliği ile SoDTurkey resmi üye olarak seçildi. School of Data’nın böylece School of Data Turkey ile birlikte dünya genelinde  toplamda  12 üye organizasyonu oldu.

Üyelik kapsamında School of Data ve School of Data Turkey ortak faaliyetleri  yakında detaylandırılarak paylaşılacak.

School of Data’nın bu yıl seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ise şöyle, Open Knowledge France’dan  Sylvia Fredriksson, Nacion’dan Camila Salazar, Metamorphosis Foundation’dan Bardhyl Jashari, SocialTIC Juan Manuel Casanueva, Open Knowledge International’dan Sander van der Waal.

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Hakkında

Aralık 2015 yılında  Ankara’da 7 yönetim kurulu üyesi ile kuruldu. 7 Mayıs 2016’da birinci Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı.Britanya merkezli Open Knowledge Foundation’a bağlı School of Data ile memorandum imzalayarak  20 Mayıs 2016’da School of Data Turkey (SoDTurkey) olarak  resmi  üye oldu.

Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği, Veri Okuryazarlığı’nı artırmak ve veri becerileri kazanımlarını yaygınlaştırmak için kuruldu. Bu amaç kapsamında Veri Okuryazarlığı (VO), Veri Gazeteciliği (VG), Açık Veri (AV), Açık Devlet (AD) konularıyla ilgili çalışmaları geliştirmeyi hedefliyor. 7 Mayıs itibari ile 37 üyesi olan derneğe internet sitesi ve telefon hattı üzerinden üye alımı devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*