Açık DevletAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri YasasıAraçCSVDataHak Odaklı VeriKaynakKötü VeriOpen Data

Açık Verileri Kullanarak Veri Güdümlü Proje Oluşturma Platformu: YourDataStories

YourDataStories (YDS) projesi, açık verileri platformun kendi veritabanından bulup, filtreleyip, karşılaştırıp, görselleştirip, veri haberinizin bir parçası yapmanızı sağlar. Platformda yer alan verileri kullanarak kurumlarla, ihaleler arasında ilişkiyi daha şeffaf şekilde anlamaya yardımcı oluyor.

Platformu diğer açık veri sağlayan platformlardan ayıran şey sadece hükümet verilerine odaklanıyor olması.  Veri setleri henüz belli bölgeleri kapsasa da ağırlıkta olarak halkın vergilerini kullanan hükümetlerin parayı nereye , nasıl harcadığı ve doğru şekilde kullanıp -kullanmadığını daha iyi anlamayı göstermeyi hedefliyor.

Platform açık devlet verileri ile kamuya harcanan paraların takibini sağlıyor aynı zamanda. Kullanım için platformda şu anda 3 veri dashboard’u bulunuyor:

 

ekran görüntüsüdür

YDS projesi, Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 Programı’ndan alınan araştırma, teknolojik gelişme ve gösteri için verilen hibe anlaşması kapsamında finanse edilmiş bir platform.


Platformu kullanmak için buradan kayıt yapabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*