Gijn-Çeviri

GIJN’den İki Yeni Seminer: Asya’daki Gazeteciler Araştırmacı Gazeteciliği Nasıl Daha Fazla Kişiye Ulaştırabilir?

Bugün araştırmacı gazeteciliğin en büyük hayal kırıklıklarından biri, önemli bir haber üzerinde haftalar geçirip, haberin  az kişiye ulaşmaması. Güçlü, derinlemesine gazetecilik, etkili şekilde dolaşıma sokulduğunda ve geniş bir kitleye ulaştığında maksimum etki yaratır. Bu nedenle, haber merkezleri  hedef kitlelerine nasıl erişmeleri gerektiğini öğrenmeliler.

Medya yatırımı ve büyümesi konusunda yirmi yıllık deneyime sahip bir stratejist, sosyal medya aracılığıyla kitleleri en üst düzeye çıkarma konusunda bir uzman ve başarılı araştırma kuruluşlarına liderlik eden iki dijital uzman GIJN weibanarında buluşuyor. içerir. Katılımı en üst düzeye çıkarmak için temel stratejilerin ve araçların yürürlükte olmasını sağlamanın pratik yollarına odaklanacaktır: multimedya stratejisi ve önceliklendirme; metrik analizi; web sitesi araçları ve ipuçları; sosyal medya temelleri; ve ortaklıklar ve işbirliği yayınlamak.

29 Nisan Perşembe günü düzenlenen web seminerine ek olarak, GIJN’in stratejileri, planları hakkında sorular sorabileceğiniz ikinci bir Açık Foruma da katılabilirsiniz. 30 Nisan Cuma günü saat 13: 30’da (Hindistan Standart Saati) gerçekleşecek  ve izleyiciler için kendi yaşadıkları sorunları  tartışmaları için bir fırsat olacak. Bu ücretsiz, açık etkinlik ayrı kayıt gerektiriyor. Buradan kayıt olabilirsiniz .

*Luisa Dhyatmika, Tempo Media Group’un amiral gemisi olan Tempo Magazine’in baş editörüdür. Tempo’nun dijital bir haber odasına dönüşmesine yardımcı oldu. Ayrıca Endonezya’daki ilk doğrulama işbirliği platformu olan CekFakta.com’un ve ülkedeki tek ihbarcı güvenli platformu olan IndonesiaLeaks.id’in finansman ekiplerinde yer aldı.

*Gemma B. Mendoza, Rappler’da dijital strateji başkanıdır ve burada, büyük veri araştırmaları, gerçek kontrolleri ve topluluk atölyelerinden yararlanarak, dijital medyadaki dezenformasyonu ele alma yönündeki çok yönlü çabalarını yönetmektedir. Rappler’in öncülerinden biri olan Move.PH adlı Facebook sayfasını 2011’de açan Mendoza, gazetecilik ve verileri vatandaşların eylemleriyle birleştiren stratejik projeler başlattı.

*Koreel Lahiri , Medya Geliştirme Yatırım Fonu’nda Güney Asya program direktörüdür. Çeşitli büyük Hint medya kuruluşlarında üst düzey yatırım, strateji ve operasyonel rollerde hizmet vermiştir. Lahiri ayrıca Bloomberg TV Hindistan ve CNBC-TV18’de editörlük rolleri üstlendi ve strateji, ürün geliştirme ve kaynak yaratma konularında birkaç dijital şirkete danışmanlık yaptı.

*Rossalyn Warren, GIJN’in dijital sosyal yardım direktörü ve sosyal medya uzmanıdır. Daha önce BuzzFeed News için kıdemli bir haber muhabiriydi ve Guardian, CNN ve BBC’ye katkıda bulundu. Orta Amerika, Avrupa ve Afrika’da beş yıl boyunca raporlama yaptı. 2017’de Forbes, onu Avrupa medyasında “30 Yaş Altı 30” arasında gösterdi.

*Moderatör, Hong Kong Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Çalışmaları Merkezi’nde dijital medya ve girişimciliğe odaklanan profesör Ross Settles‘tır . Hem danışman hem de medya pazarlama yöneticisi olarak Settles, reklam ve içeriklerin en iyi şekilde geliştirmek ve pazarlamak için gelir ve ürün pazarlama ekipleriyle çalışıyor.

Gelecekteki etkinliklerle ilgili ayrıntılar için Twitter beslememizi @gijn ve haber bültenimizi izleyin .

Web seminerine buradan kaydolun !

Tarih: 29 Nisan 2021 Perşembe
Saat:
13.30 (Delhi)
14:00 (Dhaka)
15:00 (Bangkok, Jakarta, Hanoi)
16:00 (Hong Kong, Kuala Lumpur, Manila, Bali)
17:00 (Tokyo)
18: 00 (Sidney)

Açık Forum’a buradan kaydolun !

Tarih: 30 Nisan 2021 Cuma
Saat:
13.30 (Delhi)
14:00 (Dhaka)
15:00 (Bangkok, Jakarta, Hanoi)
16:00 (Hong Kong, Kuala Lumpur, Manila, Bali)
17:00 (Tokyo)
18: 00 (Sidney)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*