Açık DevletAçık ErişimAçık ErişimAçık VeriAçık Veri FormatıAçık Veri GünüAçık Veri YasasıAğlamaAlgoritmaAnalizAraçArama TeknikleriAraştırmaÇeviriCrowdsourcingCSVDataData JournalismData Journalism 2016Data Journalism Awards 2015DoğrulamaE-devletEğitimGenelGörselleştirmeHak Odaklı VeriHaritalamaİstatistikKaynakKitle KaynakKötü VeriMetin AnaliziOpen DataPDFVeri OkuryazarlığıVeri SorumluluğuVeri TemizlemeVeri Temizleme EtiğiVeriGazeteciliğiTürkiyeWeb Kazımı

Veri Gazeteciliği oturumlarının da düzenlendiği 10.Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı başladı

İki yılda bir düzenlenen Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı (#GIJC17) bu çarşamba Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde başladı. Konferans araştırmacı gazetecileri ve veri gazetecilerini uluslararası alanda bir araya getiriyor.

Konferansa 130 ülkeden 1200’e yakın gazeteci katıldı.  150 panel, atölye, özel etkinliklerle birlikte alanında önemli isimler hem veri gazeteciliği alanında hem de araştırmacı gazetecilik  alanında tecrübelerini ve uyguladıkları tekniklerini paylaşacaklar.


 

Konferansta Türkiye’den GIJN üyesi Veri Gazeteciliği Platformu (www.verigazeteciligi.com)  da tanıtılacak.

 

 

 

BuzzFeed, OCCRP , Associated Press ,Inkyfada, Agence France-Presse (AFP) , Journalismfund.eu , Beladi TV , SKUP , New York Times , The centre for investigative journalism (CIJ) ,Africa Check ,amaBhungane Centre for Investigative Journalism ,Financial Times,Guardian,Reuters News , Data Journalism Platform -Turkey (www.verigazeteciligi.com) ,Nepali Times ,Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ) ,MongolTV ,IndiaSpend ,BBC ,ProPublica ,Huffington Post SA, Kaas & Mulvad ve sayısız medya kurumlarının temsilcileri konuşmacı olarak yer alacak.

Konuşmacıları incelemek için tıklayınız: https://gijc2017.org/speakers-gijc17/
Tüm programı ve oturumlar için tıklayınız: https://gijc2017.org/program-gijc17/

 

 

Veri Gazeteciliği Platformu Tanıtımı

GIJN üyesi Veri Gazeteciliği Platformu(www.verigazeteciligi.com)‘nun da tanıtılacağı konferansa veri kazıma ve etik,  veri gazeteciliği eğitimi, küçük haber kurumlarında veri gazeteciliği oturumları ile Pınar Dağ da konuşacak. Türkiye’de veri gazeteciliği alanında yapılan çalışmalar,  eğitim ayağı, atölyeler, akademik çalışmalar ile tecrübe ve pratik uygulama paylaşımı yapılacak.

Türkiye oturum ayağına buradan ulaşılabilir : https://gijc2017.org/speakers-gijc17/

Konferans  #GIJC17 etiketi üzerinden takip edilebilir.

Kaynaklar:

http://www.verigazeteciligi.com/veri-gazeteciligi-oturumlarinin-da-duzenlendigi-10-kuresel-arastirmaci-gazetecilik-konferansi-basliyor/

https://dagmedya.net/2017/11/13/10-kuresel-arastirmaci-gazetecilik-konferansi-basliyor/

http://www.verigazeteciligi.com/veri-gazeteciligi-turkiye-gijn-uyesi-oldu/

https://gijc2017.org/

2 thoughts on “Veri Gazeteciliği oturumlarının da düzenlendiği 10.Küresel Araştırmacı Gazetecilik Konferansı başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*